Dessert

Jordbær Zabaglione

Jordbær Zabaglione
Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud

(Til 4 personer)

2 kurver jordbær
2 dl tørr marsala (hetvin)
100 g sukker
saften av 1 sitron
1 vaniljestang
5 nellikspiker

Zabaglione
2 dl tørr marsala (hetvin)
4 eggeplommer
80 g sukker

Rens begge kurvene med jordbær, og del dem i mindre biter. Del bærmengden i to. I en kjele har du marsala, sukker, sitronsaft, vaniljestangen (som du har splittet på langs og skrapt ut frøene fra. Ha frøene i kjelen også) og nellikspikrene.

La det småkoke på medium varme i cirka fem minutter, til sukkeret har løst seg opp. Ha i den ene halvparten med bær i kjelen og fyll på med vann slik at det dekker.

Kok opp, og la det småkoke i cirka 15 minutter. Avkjøl. I mellomtiden kan du lage zabaglione. Bland marsala, eggeplommer og sukker i en bolle.

Sett bollen i et småkokende vannbad. Pass på at det kokende vannet ikke kommer opp i bollen. Bruk en visp og visp hele tiden, i cirka ti minutter, slik at zabaglionen blir blek og tykner.

For servering, sil jordbærene som har kokt av og ha dem i en bolle, ha over litt zabaglione og pynt med friske bær. På bildet er det brukt former laget av nøtteknekk.

Jordbær Zabaglione
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer