Tekst/foto: Hanne Buxrud
(Til 4 personer)
2 kurver jordbær
2 dl tørr marsala (hetvin)
100 g sukker
saften av 1 sitron
1 vaniljestang
5 nellikspiker
Zabaglione
2 dl tørr marsala (hetvin)
4 eggeplommer
80 g sukker
Rens begge kurvene med jordbær, og del dem i mindre biter. Del bærmengden i to. I en kjele har du marsala, sukker, sitronsaft, vaniljestangen (som du har splittet på langs og skrapt ut frøene fra. Ha frøene i kjelen også) og nellikspikrene.
La det småkoke på medium varme i cirka fem minutter, til sukkeret har løst seg opp. Ha i den ene halvparten med bær i kjelen og fyll på med vann slik at det dekker.
Kok opp, og la det småkoke i cirka 15 minutter. Avkjøl. I mellomtiden kan du lage zabaglione. Bland marsala, eggeplommer og sukker i en bolle.
Sett bollen i et småkokende vannbad. Pass på at det kokende vannet ikke kommer opp i bollen. Bruk en visp og visp hele tiden, i cirka ti minutter, slik at zabaglionen blir blek og tykner.
For servering, sil jordbærene som har kokt av og ha dem i en bolle, ha over litt zabaglione og pynt med friske bær. På bildet er det brukt former laget av nøtteknekk.
