Dessert

Jordbærtiramisu

Publisert
Sist oppdatert




Tekst/foto: Hanne Buxrud

(Til 4 personer)

10 fingerkjeks, savoiardikjeks
2 dl utspedd hylleblomstsaft
(du får saften i velassorterte butikker, eventuelt i helsekostbutikken)
2 eggeplommer
2 ss sukker
250 g mascarpone, eventuelt kesam eller matyoghurt
1 liter jordbær
1 ts fersk, revet ingefær
1 ss sukker

Fukt halvparten av kjeksen med en del av saften og legg dem tett sammen i en form. Visp eggeplommer og sukker hvitt og luftig. Bland sammen med mascarpone, 1,5 dl moste jordbær og ingefær. Smør ut en tredel av egg- og jordbærkremen over kjeksene.

Del 1/3 liter jordbær i skiver og strø over litt sukker. Fordel over kaken. Legg på nok et lag med krem og et lag med fuktede kjeks. Dekk med resterende lag egg- og jordbærkrem. Sett formen i kjøleskapet noen timer, eventuelt over natten.

Du kan også lage desserten som porsjonsdesserter, for eksempel i glass. Bare del kjeksen i biter. Pynt gjerne med jordbær, mynte eller sitronmelisse.

Jordbærtiramisu
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer