Tekst/foto: Hanne Buxrud
(Til 4 personer)
10 fingerkjeks, savoiardikjeks
2 dl utspedd hylleblomstsaft
(du får saften i velassorterte butikker, eventuelt i helsekostbutikken)
2 eggeplommer
2 ss sukker
250 g mascarpone, eventuelt kesam eller matyoghurt
1 liter jordbær
1 ts fersk, revet ingefær
1 ss sukker
Fukt halvparten av kjeksen med en del av saften og legg dem tett sammen i en form. Visp eggeplommer og sukker hvitt og luftig. Bland sammen med mascarpone, 1,5 dl moste jordbær og ingefær. Smør ut en tredel av egg- og jordbærkremen over kjeksene.
Del 1/3 liter jordbær i skiver og strø over litt sukker. Fordel over kaken. Legg på nok et lag med krem og et lag med fuktede kjeks. Dekk med resterende lag egg- og jordbærkrem. Sett formen i kjøleskapet noen timer, eventuelt over natten.
Du kan også lage desserten som porsjonsdesserter, for eksempel i glass. Bare del kjeksen i biter. Pynt gjerne med jordbær, mynte eller sitronmelisse.
