Mitt beste tips:

Jorun Stiansen deler sine beste tips

– Hovmod lønner seg aldri. Slutt med det. Det kosta meg to brekte håndledd da jeg skulle vise meg frem og tøffe meg på gymmen.

JORUN STIANSEN: Vi elsker denne fantastiske dama og tar imot hennes beste tips med åpne armer! Foto: Truls Qvale for KK
JORUN STIANSEN: Vi elsker denne fantastiske dama og tar imot hennes beste tips med åpne armer! Foto: Truls Qvale for KK Vis mer
Publisert

Vi er stadig vekk på utkikk etter nye ting å prøve ut og vi er alltid åpne for inspirasjon. Derfor har vi laget spalten «Mitt beste tips»! Her spør vi noen av Norges kuleste damer om - ikke så overraskende - deres beste tips.

Kanskje får du noen gode tips som både kan inspirere og hjelpe deg, eller så kan det være noe så enkelt som å finne ut av hvilken serie du skal begynne å se på i kveld! Første kvinne ut er en av de herligste damene vi vet om: Jorun Stiansen.

Foto: Truls Qvale for KK
Foto: Truls Qvale for KK Vis mer

Mitt beste tips til å få en god dag:

– En god dag starter i senga på morgenen idet jeg åpner øynene. Hvordan jeg da snakker til meg selv på og hvordan jeg velger å tenke om resten av dagen min på er avgjørende for hvordan resten av tonen på dagen min blir. Jeg sørger også alltid for å skape minimum tre ting jeg gleder meg til og kan ha å se frem til neste dag.

Mitt beste tips når du ikke vil stå opp av senga:

– Sørg for at samboeren er hjemme så han/hun kan servere deg mat hele dagen! Ha ha, nei, da. Av og til er det dødsdeilig å bare holde sengen og være et dovendyr hele dagen, andre ganger føles det som om man aldri skal klare å stå opp fordi livet kan føles så tungt og komplisert. I de tunge stundene er det så viktig å ha en indre motivasjon og glede for noe du føler du mestrer og som gir deg energi. Tanken på den gleden og hva det gir meg, har hjulpet meg å stå opp de gangene jeg bare vil forsvinne ned i madrassen.

Mitt beste sparetips:

– «Du har ikke bruk for pengene i likskjorta», er et ordtak jeg hørte fra en i familien. Jeg lever nok opp til det ordtaket, men jeg har likevel klart å begynne å spare i fond, noe jeg derfor er stolt av. Ha ha!

– For å ha noe som virkelig motiverer meg til å GIDDE å spare, så sparer jeg til å bygge ut hytten min på fjellet så jeg kan ha masse familie og venner på besøk og overnatting. Jeg elsker å være vert. Så spar til noe som gleder deg!

Mitt beste tips til hva du ikke bør gjøre:

– 1. Aldri glem å sette bilen i gir og dra opp brekket! Bilen kan trille inn i en thai-restaurant.

– 2. Hovmod lønner seg aldri. Slutt med det. Det kosta meg to brekte håndledd da jeg skulle vise meg frem og tøffe meg på gymmet.

Mitt beste Instagram-tips:

– Jay Shetty er en fantastisk coach som jeg elsker å se innleggene til. Han motiverer og inspirerer meg og er med på å gjøre de dagene som kan være mørke litt klarere! En nydelig input i hverdagen. Rickey Thomson gir meg energi og alltid ett smil om trynet. Du se når han danser!

Mitt beste matlagingstips:

– Det fikk jeg bekrefta da jeg var med i Camp Kulinaris: GODE RÅVARER er nøkkelen! Og alltid ha salt og pepper og godt smør tilgjengelig. Det gjør susen. Jeg prøver å kjøpe lokal, kortreist mat så langt det lar seg gjøre og elsker for eksempel de lokale småpotetene du får her i Grimstad.

Mitt beste treningstips:

– Jeg utdannet meg til personlig trenger for sju år siden, og som jeg sa til kundene mine den gang er noe jeg fortsatt står ved når folk spør meg om mitt beste treningstips idag: GJØR NOE DU SYNS ER GØY!

– Ordet trening er for mange blitt ett belastet ord som er synonymt med utilstrekkelighet og for stor vanskelighetsgrad og for vanskelig. Men hvis man bytter ut ordet trening med ordet bevegelse så er det litt lettere å komme seg i gang med nettopp det å bare bevege seg litt. Ditt utgangspunkt er viktigst. Ikke sammenlign deg med andre. Gjør den bevegelseformen DU synes er moro og som gir DEG noe.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

– Still deg spørsmålet: Hvorfor ønsker jeg å bevege meg? Og la svaret være motivasjonen din. Veien blir til mens du går og husk at alle må starte en plass. Jeg beveger meg fordi jeg kan og ikke fordi jeg må. Jeg ønsker også ta vare på min fysiske og psykiske helse og ha en kropp som tåler det tempoet jeg liker å holde. Jeg beveger meg også fordi det gir meg masse god energi. Styrketrening på gymmet er min favorittform for bevegelse sammen med dans, wakesurf og gåturer i skogen.

– Husk! For å være den beste du kan mot andre, må du være den beste du kan være mot deg selv.

TRENING: Disse fire øvelsene er Jorun Stiansens favoritter - se alle på under ett minutt! Video: Jorun Stiansen Vis mer

Mitt beste motetips:

– Invester i gode basisplagg. Kvalitet fremfor kvantitet! Selv har jeg ikke så mye klær. Har du gode basisplagg av god kvalitet i skapet ditt kan dette brukes til alt, har jeg lært. Min fine venninne Wanda Mashadi lærer meg stadig noen triks! Jeg elsker å gå i en sort t-skjorte, en sort oversized blazer, en jeans og ett par sneakers eller hæler med litt bling så er jeg good to go!

Blazer fra Gestuz, kr 1799. T-skjorte fra Julie Josephine, kr 1000. Jeans fra 2ndday, kr 1400. Sko fra Custommade, cirka kr 2000.
Blazer fra Gestuz, kr 1799. T-skjorte fra Julie Josephine, kr 1000. Jeans fra 2ndday, kr 1400. Sko fra Custommade, cirka kr 2000. Vis mer

Mitt beste tips når du har hatt en dårlig dag:

– Dårlige dager kommer og de er det mange i vente av. De er «laivet» og de skal som regel prøve å lære oss noe, tenker jeg. Jeg er en tenker og har dårlige dager jeg også, men jeg har lært meg noen små triks for å prøve å snu den vonde følelsen til noe litt bedre.

– Å snakke ut og få trøst, samt en stor klem, hjelper som regel alltid for meg, etterfulgt av ulike ting som jeg vett gjør meg glad. Det kan være å se en god film eller snakke fant og fjas med mine beste venninner etterfulgt av god og sunn mat og nok søvn. Det fungerer som regel.

Mitt beste boktips:

– Her skulle jeg sikkert listet opp himla mange smarte titler, men for øyeblikket så leser jeg om igjen «Harry Potter». Ha ha.

Mitt beste serietips:

– «Game Of Thrones» er religion for meg. Verdens BESTE serie, som jeg hadde gitt ALT for å være en del av. «Sopranos» er også en favoritt sammen med «Peaky Blinders».

Mitt beste tips mot kjedsomhet:

– De gangene jeg kjeder meg går tankene mine helt løpsk og det er lett å sette seg passiv og deppa. Jeg er veldig bevisst på at når jeg kjenner kjedsomheten kommer krypende, må jeg gjøre ett eller annet for å bryte ut av sirkelen jeg er i og sørge for å fokusere på noe annet enn selve kjedsomheten.

– Det kan være å slå på godlåta og reise seg opp å danse, ringe en venninne for kjas og fjas, gå seg en tur eller ta seg en treningsøkt. Sistnevnte hjelper alltid.

Foto: Truls Qvale for KK
Foto: Truls Qvale for KK Vis mer

Mitt beste filmtips:

– Jeg ELSKER å se film. Det er noe av det gøyeste jeg vet. Jeg har så mange favoritter at det er umulig å nevne bare en, men her er noen bare av mine favoritter:

  • The Joker
  • Shawshank Redemption
  • Wolf of Wall Street
  • Walk the Line
  • Ray Charles
  • Lord of the Rings
  • Scarface
  • The Green Mile
  • Harry Potter
  • Star Wars

Mitt beste beautytips:

– Det starter fra innsiden. Det er ikke tull. Måten du snakker til deg selv på, at du får nok søvn av god kvalitet, at du beveger deg litt så både kropp og sinn får utfoldet seg litt og hva du gir til kroppen din av næring er for meg det viktigste. At man også prøver å være litt bevisst på hvordan man takler stress og bekymringer er fint for å prøve å minimere dette så mye det lar seg gjøre.

– Ellers kan jeg nevne en god concealer fra Mac og en leppestift fra samme merke i en nydelig nude/pink-farge som heter «Tres Blase» jeg selv bruker på leppene, som rouge og også som øyenskygge er ett enkelt og godt tips som gir en naturlig og fin look syns jeg.

Jorun Stiansen deler sine beste tips

Det beste tipset jeg har fått av noen andre:

– Gi f**n. Etter at jeg gikk på en smell i årene etter Idol i 2005, begynte jeg hos en resursutvikler/mental coach som lærte meg verdien av å tørre å gi f**n. Vi som mennesker har en tendens til å overtenke, krisemaksimere, undervurdere og gjøre livet mer komplisert.

– Nina lærte meg å gi mer faen og øve på å være mer tilstede i mitt eget liv og det funket! Ullsokker. «Alltid ha gode ullsokker med dæ», sier Bestemor Lillian. Et altfor undervurdert tips jeg har hatt god nytte av!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer