Adopsjon og røtter:

- Jorunn bar meg gjennom livets første måneder

Kristine var på jakt etter sin biologiske far. Men størst ble gjensynet med Jorunn - regnskapsføreren på barnehjemmet som bar henne da hun gråt.

GJENFORENING: Tre måneder hadde de to sammen på barnehjemmet. Først da de møttes tredve år senere, forstod de hva de hadde betydd for hverandre. FOTO: Astrid Waller
GJENFORENING: Tre måneder hadde de to sammen på barnehjemmet. Først da de møttes tredve år senere, forstod de hva de hadde betydd for hverandre. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

De ser ut som mor og datter, der de sitter tett sammen, men de er ikke det. De møttes på barnehjemmet Solgry i Drøbak i 1979. Der jobbet Jorunn Bakken (74) som nyutdannet regnskapsfører. Og dit kom Kristine Lund Almås (41), bare noen dager gammel, etter å ha blitt hentet av barnevernet på fødestua.

Det var ikke Jorunns ansvar å passe på barna, men Kristine hadde vansker med å holde på maten, og gråt og gråt. Og Jorunn, som selv hadde to små barn hjemme, er av det slaget som ikke helt klarer å la være å bry seg.

Da Kristine ble hentet av sine nye adoptivforeldre, tre måneder gammel, var Jorunn blant de voksne som hadde vært tettest på henne. Som tok henne på fanget da hun gråt, som sang for henne og stelte henne.

«Nurket mitt» hadde hun kalt henne. Nå stod hun bak gardinen på kontoret, og så det lille barnet forsvinne ut av livet sitt. Først tredve år senere møttes de igjen - og forstod hva de betydde for hverandre. Den forunderlige dagen i 2010, da Kristine jaktet på sin biologiske far i regi av programmet Sporløs på TV2 - og helt overraskende fant Jorunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer