Trillinger

Judit (30) er trilling – nå er hun selv gravid med trillinger

Det skal ikke være mulig å få trillinger når man selv er trilling.

TRILLING SOM VENTER TRILLINGER: Judit (t.v), Szilvia og Sofia gleder seg til trillingene kommer til verden, selv om de også er bekymret for om alt kommer til å gå bra. FOTO: Ida Bergersen
TRILLING SOM VENTER TRILLINGER: Judit (t.v), Szilvia og Sofia gleder seg til trillingene kommer til verden, selv om de også er bekymret for om alt kommer til å gå bra. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

– Vi har alltid hatt det veldig gøy. Når du er trilling, har du alltid to bestevenner. Det er ikke alle som vokser opp med to bestevenner, men det har vi, smiler Judit.

KK møter trillingene Judit Minda, Sofia Minda Børdal og Szilvia Minda (30) på en kafé på Grünerløkka i Oslo. Trioen har ikke alltid bodd i Norge, de ble nemlig født i Ungarn, og vokste opp sammen med mor og far i Budapest. Foreldrene var kun 22 år gamle da graviditeten var et faktum.

– Mamma og pappa ønsket seg tvillinger. Ved de første ultralydundersøkelsene kunne legen konstatere at det var to babyer i magen – to gutter. De ble kjempeglade, forteller trillingene.

Da mammaen deres var seks måneder på vei, kom overraskelsen. Under en ultralydundersøkelse sa legen: «Jeg ser at det er seks hender her».

– Mamma ble forskrekket og spurte om det ene barnet hadde fire armer. Men så var vi visst tre, smiler Sofia.

På én måte var de heldige. Jentene var, så vidt de vet, de første trillingene som kom til verden i deres distrikt i Budapest, og staten valgte å gi dem støtte slik at de kunne bygge ut den lille hybelen de hadde kjøpt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer