Julegaven som rørte meg til tårer

KOMMENTAR: Det trenger ikke å koste annet enn litt tid å gi en julegave som varmer.

JULEGAVE: Det heter at tid er penger. For meg er tid brukt på vennskap en langt mer verdifull julegave, enn den som er dyr å kjøpe. Foto: NTB
JULEGAVE: Det heter at tid er penger. For meg er tid brukt på vennskap en langt mer verdifull julegave, enn den som er dyr å kjøpe. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For noen år tilbake fikk jeg en julegave som er den aller fineste jeg noensinne har fått. Da jeg pakket den opp og forsto hva det faktisk var jeg hadde fått, ble jeg rørt til tårer.

Gaven var ikke dyr, den sto ikke på noen ønskeliste og var ikke pakket inn i eksklusivt julepapir.

Derimot var den gjennomtenkt, personlig og unik - og avsenderen hadde investert av sin tid for å lage den til meg.

Jeg er så heldig å ha en bestevenninne som har kjent meg nesten hele livet - helt fra første klasse på barneskolen og frem til nå. Vi var typiske bestevenninner som tilbrakte mye tid sammen både i barne- og ungdomsårene. Jeg er også så heldig at hun har skrevet dagbok i hele denne perioden, hvor jeg er et fast, til tider daglig innslag i hennes betraktninger.

Gaven hennes til meg besto i å skrive over i en annen bok, for hånd, samtlige dager fra sine mange år med dagbøker der jeg er nevnt.

Minner fra barneskolefriminutt, ungdomsfrustrasjoner og russetid, fra tiår som for lengst er over. Alt fra store til tilsynelatende uvesentlige øyeblikk. Øyeblikk som til sammen utgjorde livet vårt den gangen, og også viste hvordan livene våre og innholdet i dem forandret seg fra år til år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.