1 liter utblandet sukkerfri solbærsaft
1 hel kanelstang
7-8 nellikspiker
1 ts hel kardemomme
1 dl eplemost
saften av 1/2 sitron
Bland saft, eplemost, krydder og sitronsaft sammen i en gryte. La det hele småkoke i ca. 30 minutter. La saften stå kjølig i noen timer, og sil fra krydderet. Varm gløggen opp til kokepunktet, og hell den over i krus. Serveres rykende varm.
APPELSINGLØGG
4 porsjoner
1 liter presset appelsinsaft eller ferdig juice
3 ss honning
1/2 ts malt anis
1/2 ts malt ingefær 1/2 ts frisk koriander
12 stk. hel nellik
Tilbehør
100 g rosiner
100 g mandler uten skall, grovhakkede
Bland saft, honning og krydder i en kjele og kok opp. La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne. Sil den før servering og server rykende varm.