Drikke

Julegløgg

Her har du lightversjonen.

(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
(4 porsjoner)

1 liter utblandet sukkerfri solbærsaft
1 hel kanelstang
7-8 nellikspiker
1 ts hel kardemomme
1 dl eplemost
saften av 1/2 sitron

Bland saft, eplemost, krydder og sitronsaft sammen i en gryte. La det hele småkoke i ca. 30 minutter. La saften stå kjølig i noen timer, og sil fra krydderet. Varm gløggen opp til kokepunktet, og hell den over i krus. Serveres rykende varm.

APPELSINGLØGG
4 porsjoner

1 liter presset appelsinsaft eller ferdig juice
3 ss honning
1/2 ts malt anis
1/2 ts malt ingefær 1/2 ts frisk koriander
12 stk. hel nellik

Tilbehør
100 g rosiner
100 g mandler uten skall, grovhakkede

Bland saft, honning og krydder i en kjele og kok opp. La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne. Sil den før servering og server rykende varm.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer