Julekake Med Rosiner

Julekake med rosiner

Ingen ting smaker bedre en fersk julekake med godt smør.

(2 stk.)
 

◗ 125 g smør
◗ 5 dl melk
◗ 1 pk. (50 g) gjær
◗ 125 g sukker
◗ 1 ts kardemomme
◗ Ca. 650 g hvetemel
◗ 150 g rosiner, eventuelt sukat

Pensling:
◗ sammenvispet egg

1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig og skal slippe bollen.

2. Hev deigen under plast på lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter). Ta deigen på bakebordet og del den i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene. Rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten og trykk kakene godt ned på midten. Da sprekker ikke kakene så lett, og de får en pen fasong.

3. Eller legg dem i godt smurt brødform, ca. 2 liter. Sett julekakene til heving under plast på lunt sted i ca. 30–40 minutter.

4. Pisk sammen egget og pensle kakene. Stek nederst i ovnen ved 175° i ca. 30–40 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist. Julekake egner seg til frysing.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: