(ca. 50 stk.)
◗ 500 g karbonadedeig
◗ 2 brødskiver uten skorpe
◗ 1 dl kremfløte
◗ ½ løk
◗ 1 egg
◗ 1 ½ ts salt
◗ ¼ ts pepper
◗ ½ ts kanel
◗ smør til steking
Pynt:
◗ 25 g mandelflak, ristet
◗ tørkede aprikoser
1. Smuldre brødet. Bland det med fløten i en liten bolle. La svelle i ca. 10 minutter.
2. Rens og finhakk løken. Bland alle ingrediensene. Arbeid deigen slik at den blir smidig.
3. Fukt hendene med kaldt vann og form til små kjøttboller. Legg dem på en fuktig fjøl.
4. Stek kjøttbollene i smør i stekepanne i flere omganger, ca. 5 minutter rundt det hele, til de er gjennomstekt.
5. Tre en tannpirker i hver bolle og sett dem på en tørket aprikos. Strø over ristede mandelflak ved servering.