Vis mer

Kjøttboller

Julekjøttboller med ­kanel og mandler

Med en anelse kanelsmak vekkes julesmaksløkene! Kjøttbollene smaker best varme.

Publisert

(ca. 50 stk.)

◗ 500 g karbonadedeig
◗ 2 brødskiver uten skorpe
◗ 1 dl kremfløte
◗ ½ løk
◗ 1 egg
◗ 1 ½ ts salt
◗ ¼ ts pepper
◗ ½ ts kanel
◗ smør til steking

Pynt: 
◗ 25 g mandelflak, ristet
◗ tørkede aprikoser

1. Smuldre brødet. Bland det med fløten i en liten bolle. La svelle i ca. 10 minutter.

2. Rens og finhakk løken. Bland alle ingrediensene. Arbeid deigen slik at den blir smidig.

3. Fukt hendene med kaldt vann og form til små kjøttboller. Legg dem på en fuktig fjøl.

4. Stek kjøttbollene i smør i stekepanne i flere omganger, ca. 5 minutter rundt det hele, til de er gjennomstekt.

5. Tre en tannpirker i hver bolle og sett dem på en tørket aprikos. Strø over ristede mandelflak ved servering.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer