Julebrød

Julens lettbakte krydderbrød

Brødet smaker herlig av julens krydder. Perfekt julegave til matglade venner!

Julens lettbakte krydderbrød
Publisert
Sist oppdatert

(1 brød)

◗ 1 dl honning
◗ ½ dl rørsukker
◗ 1 ½ dl kremfløte
◗ ½ ss anis
◗ 1 ts nellik
◗ 1 ts ingefær
◗ 1 ts kanel
◗ 10 tørkede aprikoser
◗ 1 dl tørkede tranebær
◗ 1 dl pistasienøtter
◗ 1 dl valnøtter
◗ 2 dl hvetemel
◗ 2 ts natron
◗ 1 ts salt

Pynt:
◗ mandelflak

1. Sett ovnen på 175°. Kok opp honning, sukker, fløte og krydder i en kjele. Hell dette over i en bolle og avkjøl litt.

2. Hakk aprikoser og bland med tranebær, pistasienøtter, valnøtter, mel, natron og salt. Bland de tørre ingrediensene i væsken.

3. Hell røren i en smurt form, ca. 1 ½ liter, som er strødd med mandelflak.

4. Stek brødet i nedre del av ovnen i 35–40 minutter.

5. La brødet stå i formen ca. 5 minutter før det hvelves ut og får avkjøle helt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer