Fisk Og Skalldyr

Juletorsk

Når du tilbereder en torskemiddag er det viktig å huske masse, masse vann i kjelen.

Publisert
Sist oppdatert






Da blir ikke vannet for avkjølt mens fisken trekker. Og denne typen torskemiddag skal nesten ikke ha noe tilbehør. Noen gode poteter, kokte gulrøtter og smeltet smør, gjerne Sandefjordsmør, er alt som trengs. Du kan også bruke en skvett eddik i kokevannet. Min farmor mente dette fjernet eventuell transmak. Selv har jeg lest at fisken blir hvitere av eddiken.

1 1/2 kg torsk i litt tykke skiver
vann
3 ss salt pr. liter vann
noen dråper eddik

Vask fiskeskivene fri for blodrester. Eventuelt kan du la skivene ligge i rennende, kaldt vann mens du forbereder poteter, gulrøtter og smør. Kok opp masse vann og tilsett salt. Trekk kjelen til side og la fisken trekke under lokk i 10 minutter. Ta stykkene forsiktig opp.

Sandefjordsmør
150 g smør
1/2 dl fløte
3 ss finhakket persille
sitronsaft

Kok opp fløte og la den koke litt inn. Ta kjelen fra platen og rør inn smøret, 1 ss av gangen. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

ANNEN JULEMAT?
  • Gravlaks med sennepssaus
  • Pinnekjøtt
  • Karamellpudding
  • Ribbe og medisterkaker
  • Kalkun
  • Riskrem
  • Fruktsalat
  • Sjefredaktørens bacalao

  • JULETORSK Foto: Hanne Buxrud
    JULETORSK Foto: Hanne Buxrud Vis mer
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer