KAIA HUUSE ER LYKKELIG TROSS BRUDD: – Jeg tenker ofte på det, at akkurat nå er livet helt fantastisk. Jeg er mye sammen med barna og opplever kremen av kjærlighetsforholdet i Stockholm, forteller Kaia, som fant kjærligheten igjen med den svenske gitaristen Johan Persson etter bruddet med Jan Eggum.  Foto: Astrid Waller / All Over Press Norway
KAIA HUUSE ER LYKKELIG TROSS BRUDD: – Jeg tenker ofte på det, at akkurat nå er livet helt fantastisk. Jeg er mye sammen med barna og opplever kremen av kjærlighetsforholdet i Stockholm, forteller Kaia, som fant kjærligheten igjen med den svenske gitaristen Johan Persson etter bruddet med Jan Eggum. Foto: Astrid Waller / All Over Press Norway
Kaia Huuse

Kaia Huuse om bruddet med Jan Eggum

– Hadde noen sagt til meg for to år siden at vi kom til å bryte opp, ville jeg ikke trodd dem, sier Kaia Huuse (40).

KK.NO: Hadde noen sagt til meg for to år siden at Jan og jeg kom til å bryte opp, etter 18 år sammen, og at barna mine kom til å bli skilsmissebarn, ville jeg ikke trodd dem.

- Men livet har lært meg at det er uforutsigbart, forteller musiker, sanger og komponist Kaia Huuse (40) åpenhjertig i intervju med KK. 

Kaia ble kjæreste med artisten og visesangeren Jan Eggum da hun var 22 år. Han var 44. Halve livet sitt har Kaia delt med Jan.

– Det er på mange måter veldig rart. Eggum og Huuse var en institusjon, et begrep. Selv om vi ikke er kjærester lenger, er han fortsatt en viktig person i livet mitt. Ikke bare fordi barna forener oss, eller kun for deres skyld, men han betyr fortsatt mye for meg.

FORTSATT GODE VENNER: I mai i fjor, da Kaia Huuse (40) og Jan Eggum (63) fortsatt var et par, kom de sammen til Petter Stordalens utkledingsfest i mai i fjor. To måneder senere sendte de ut en pressemelding om at det var over mellom dem. Foto: Andreas Fadum / All Over Press
FORTSATT GODE VENNER: I mai i fjor, da Kaia Huuse (40) og Jan Eggum (63) fortsatt var et par, kom de sammen til Petter Stordalens utkledingsfest i mai i fjor. To måneder senere sendte de ut en pressemelding om at det var over mellom dem. Foto: Andreas Fadum / All Over Press Vis mer

Etter bruddet, som ble kjent i fjor sommer, har Kaia og Jan delt ansvaret for barna omtrent 70/30. Hun har kjøpt seg en ny leilighet i Oslo, mens Jan har flyttet til Bergen.

Når Jan skal være sammen med barna, flytter han inn til Kaia, slik at Hennika på seks og Bastian på ni ikke trenger å pakke sakene sine eller tenke på at rutinene blir merkbart annerledes. Kaia drar til Stockholm når Jan kommer for å bo sammen med barna.

I Stockholm bor Kaia hos sin nye kjæreste, artisten Johan Persson, som også er gitaristen til Lars Winnerbäck.

LES OGSÅ: Vinnie: - Bruddet var en gave

Drar på ferier sammen

Du har uttalt at det var en lykkelig skilsmisse mellom deg og Jan Eggum?

LØP OG KJØP!: Hele intervjuet med Kaia Huuse kan du lese i denne ukens KK, som er i salg fra fredag 5. juni.
LØP OG KJØP!: Hele intervjuet med Kaia Huuse kan du lese i denne ukens KK, som er i salg fra fredag 5. juni. Vis mer

– Ja. Lykkelig er kanskje ikke det rette ordet å bruke om en skilsmisse. Men det er ikke noe hat, ikke noe uvennskap. Forholdet til Jan er ryddig, vi samarbeider godt for at barna skal ha det best mulig.

- Vi feirer fortsatt jul og drar på ferier med barna, sammen. Jan og jeg drikker fortsatt vin sammen – og det kan godt hende vi kommer til å samarbeide i jobb­sammenheng igjen også.

Er det virkelig så ukomplisert som det høres ut?

– Ja, det er det faktisk. Jan og jeg har ikke noe stygt å si om hverandre. Det er god stemning mellom oss, og vi har fortsatt internhumoren vår. Vi er opptatt av å bevare vennskapet, fordi vi har så mye fint sammen.

Har det veldig bra

Kaia har det superbra. Hun sier at hun er dødsforelsket i sin nye kjæreste, at hun har en eksmann hun er veldig glad i – og en jobb hun elsker. Men å bli mamma er uten sammenligning det største som har skjedd i livet til Kaia.

At hun skulle bli en så tilstedeværende mamma som det hun har vært, og er, dét var heller ikke noe hun hadde planlagt.

– Nei, jeg hadde verken sett for meg at jeg kom til å være hjemme med barna til de var tre år, eller at jeg skulle amme langt utover spedbarnsfasen.

 Kaia Huse Foto: All Over Press Norway
Kaia Huse Foto: All Over Press Norway Vis mer

- Jeg kunne ikke ha vært mer til stede enn jeg var – og jeg nøt lange dager sammen med dem, forteller Kaia, som ammet sønnen til han var to og datteren til hun var tre år.

LES OGSÅ: Lene Alexandra: - Hadde nok vært død uten mammas støtte

Trekantdrama på den nye plata

Så lenge barna var små, ble artistkarrieren valgt bort. Men i september kommer Kaia med ny plate. Hun håper at den vil selge bra, men om den ikke gjør det, så er det ingen krise. For når du har barn vil det alltid være noe i livet ditt som er viktigere enn jobben, ifølge Kaia.

Den nye plata handler om oppbrudd, ødelagt kjærlighet, ny kjærlighet, triangeldrama og ugjengjeldt kjærlighet. Den er ganske «mollig» og melankolsk, ifølge Kaia.

Det høres ut som om den handler om livet ditt?

– Ja, du kan jo tolke det sånn, svarer Kaia raskt, uten tegn til å utdype svaret. 

Hun romsterer i vesken for å finne lipglossen igjen. Taxien er like rundt hjørnet. Hun skal videre til Stockholm.

INGEN BITTERHET: Vi feirer fortsatt jul og drar på ferier med barna, sammen. Jan og jeg drikker fortsatt vin sammen – og det kan godt hende vi kommer til å samarbeide i jobb­sammenheng igjen også. Foto: Astrid Walller / All Over Press Norway
INGEN BITTERHET: Vi feirer fortsatt jul og drar på ferier med barna, sammen. Jan og jeg drikker fortsatt vin sammen – og det kan godt hende vi kommer til å samarbeide i jobb­sammenheng igjen også. Foto: Astrid Walller / All Over Press Norway Vis mer

– Jeg tenker ofte på det, at akkurat nå er livet helt fantastisk. Jeg er mye sammen med barna og opplever kremen av kjærlighetsforholdet i Stockholm. Både Johan og jeg har barn fra før – og de har andre foreldre enn oss. Å bryte barna opp fra miljøene sine, er ikke noe jeg tenker på en gang. Dessuten er det noe fint i det å lengte etter hverandre, også. Men hvem vet, kanskje endrer vi syn på dette en gang i framtiden.

Hva drømmer du om?

– Jeg drømmer om at barna mine skal ha et bra liv, smake på lykken og føle seg elsket. Jeg drømmer om at musikken og ordene aldri forlater meg. Jeg drømmer om å bevare kjærligheten til Johan – og om at vi alle får være friske og leve lenge i landet og nabolandet.

Hele denne saken er publisert i KK23, som er i salg fra fredag 5. juni. 

redaksjonen@kk.no

Til forsiden