Grovt bedrageri

Kaja (33) ble svindlet av eksen for nærmere en million kroner

- Verden raste sammen for meg, sier Kaja, som i dag er gjeldsoffer og har levd under fattigdomsgrensen.

SVINDEL: Kaja (33) ble svindlet av eksen for 922.490 kroner. Nå er hun kritisk til bankene etter å ha blitt gjeldsoffer som følge av bedragene. FOTO: Privat
SVINDEL: Kaja (33) ble svindlet av eksen for 922.490 kroner. Nå er hun kritisk til bankene etter å ha blitt gjeldsoffer som følge av bedragene. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

I 2016 hadde Kaja Løfblad (33) fra Steinkjer akkurat gått gjennom et samlivsbrudd. Hun var langt nede og kjente behovet for trøst og støtte. Kort tid etter at hun flyttet fra sin eksforlovede i hjembygda traff hun en ny mann - en som brått fikk henne over på andre tanker, og gjorde henne stormforelsket, og de ble raskt samboere.

- Jeg var langt nede på denne tiden. Jeg husker det var for rundt to år siden at jeg følte at han forandret væremåten sin overfor meg. Frem til da hadde alt vært bare fryd og gammen.

- Men på det tidspunktet var jeg for forelsket og så en annen vei.

Valgte å ignorere

Månedene gikk, og Kaja jobbet mye - både på dagtid og sene kvelder, også han tilbragte mye tid på sin jobb som selger - trodde hun i alle fall.

Så startet svindelen. Det begynte med et bilkjøp på 400 000 kroner på en bil han hadde veldig lyst på - men i Kajas navn fordi han selv hadde for mye gjeld. I utgangspunktet hadde hun verken lyst på en så dyr bil eller å ta opp lån, men etter et par runder med overtalelse fikk han viljen sin.

Noen måneder senere ville han derimot selge bilen igjen, noe hun forsåvidt var enig i. På den måten kunne hun bli kvitt lånet. Han tok seg av det meste rundt salget, det gikk bra og hun fikk pengene på konto. Sånn sett skulle alt ha vært bra, men likevel var magefølelsen rar og hun stolte ikke helt på han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer