Singel:

Kajsa (30) opprettet en gruppe for single, ensomme kvinner, og responsen var overveldende

- Jeg har brukt mye tid på å lete etter «the one and only», men jeg kjenner at jeg ikke orker å bruke tid på det. Det får komme når det kommer - det er ikke noe å deppe for.

EN GRUPPE FOR SINGLE: Takket være facebook-gruppen Kajsa opprettet, skal ingen behøve å kjenne på ensomheten. FOTO: Privat
EN GRUPPE FOR SINGLE: Takket være facebook-gruppen Kajsa opprettet, skal ingen behøve å kjenne på ensomheten. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Kajsa Kalméus (30) bor i Gøteborg, jobber som sportsjournalist som hun alltid har drømt om, og er singel. Hun trives med tilværelsen, men da alle venninnene hennes fikk kjærester og giftet seg, følte hun seg ensom.

– Jeg er singel og har vært det ganske lenge, og jeg har ingen single venninner igjen. Jeg lengter etter å være i et forhold, men allikevel trives jeg som singel. Men det er vanskelig å være det på egenhånd – da blir det fort ensomt. Jeg er kjempeglad på vegne av venninnene mine, men det gjør min situasjon litt annerledes, sier hun, og fortsetter:

– Jeg tenkte at nei, skal jeg være singel litt til, som det ser ut til ettersom jeg ikke har møtt noen på lenge, da vil jeg ha venner å være singel sammen med.

Fikk enorm respons fra andre single kvinner

I september skrev Kajsa et innlegg i Facebook-gruppen «Heja livet», et nettverk for kvinner i Sverige, som har over 60 000 medlemmer. Meningen med gruppen er at medlemmene skal kunne booste hverandre, gi støtte og komme med gode råd – det finnes ikke hat eller dårlig stemning.

I innlegget skrev Kajsa en kort presentasjon om seg selv, med et ønske om å finne noen som hun kunne være singel sammen med, fordi hun var lei av å sitte hjemme alene.

– Jeg fikk sykt mange svar, det var helt utrolig! Innlegget fikk over 2000 likes og 600 kommentarer. Det var så mange kvinner som gjerne ville være med, så jeg skjønte at jeg måtte gjøre noe med det. Da opprettet jeg en egen Facebook-gruppe, hvor vi nå har 340 medlemmer.

Responsen var enorm – det viste seg at det var utrolig mange som hadde ventet på et slikt tiltak.

– Jeg tenkte at jeg kanskje var den eneste som følte på denne ensomheten, men det var det ikke, det var så mange andre også. Tanken er ikke at vi skal være en gruppe single jenter som synes synd på oss selv, tvert om, vi skal gjøre det beste ut av singeltilværelsen!

LES OGSÅ: - Jeg ville ikke ha hengt med hodet, men tatt tak i ting

TRIVES SOM SINGEL: Kajsa (30) stresser ikke med å finne drømmemannen, så lenge hun har andre, single venninner å omgås. (Foto: Privat)
TRIVES SOM SINGEL: Kajsa (30) stresser ikke med å finne drømmemannen, så lenge hun har andre, single venninner å omgås. (Foto: Privat) Vis mer

Arrangerer flere sosiale sammenkomster

Første gangen noen av gruppemedlemmene skulle møtes, dro de ut for å spise. Etter hvert kom drinkene på bordet, og noen ble igjen ute for å danse til langt på natt.

– Vi var omtrent 16 personer som møttes den første gangen. Det var utrolig gøy! Og siden den gang har det blitt flere vinkvelder og fester. Men det skal ikke bare være alkoholrelaterte aktiviteter, selv om det ofte blir slik i starten.

- Tanken er at alle skal kunne ha noen å trene med, eller bare en person man kan gå tur med på en søndag om man føler seg ensom.

Gruppen er for alle – så lenge du er kvinne og singel. Det er et vidt aldersspenn i gruppen, med kvinner fra 19 til 40 år.

– Noen har vært single lenge og er på desperat jakt etter en ny partner, mens andre nettopp har kommet ut av et forhold, og trenger tid på å finne seg selv, og bare nyte singellivet. Det er en fin miks av mennesker – det finnes en venn for alle.

– Jeg har landet litt, og trives i mitt eget selskap

For noen tiår siden var det nesten forventet at man var gift og hadde barn innen fylte 30. Slik er det heldigvis ikke i dag, men likevel er det nok noen single som føler på presset.

– Det er klart at jeg i blant tenker i de banene, men jeg har ingen angst. Jeg har brukt mye tid på å lete etter «the one and only», men jeg kjenner at jeg ikke orker å bruke tid på det. Det får komme når det kommer – det er ikke noe å deppe for.

Selv om Kajsa ønsker seg en kjæreste, tror hun ikke at det hjelper å stress for å finne drømmemannen.

– Jeg har landet litt, og trives i mitt eget selskap. Jeg synes faktisk det er ganske herlig å være singel! Det er vanskelig på én måte, med tanke på at mine venninner får seg barn, slik at jeg havner i utakt med dem. Men samtidig har jeg funnet nye venner i samme situasjon som meg, så kanskje jeg får barn samtidig som mine nye venninner. Det føles kjempebra!

Om du bor (eller kjenner noen) i Gøteborg eller omegn, er kvinne og singel, vil Kajsa mer enn gjerne invitere deg til gruppa. For å unngå useriøse henvendelser, ønsker hun å bli kontaktet på Facebook.

LES OGSÅ: Singel? Disse uvanene gjør det ekstra vanskelig for deg å finne den rette!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer