Appelsinmoussekake

Kake med appelsinmousse

Kake med appelsinmousse
Publisert
Sist oppdatert

(ca. 12 biter)

Frisk appelsinmousse på mørk sjokoladebunn er perfekt kake i sitrussesongen. Lag kaken i god til på forhånd og oppbevar den kjølig.

Sjokoladebunn:

150 g smør2 egg2 dl sukker2 dl hvetemel¾ dl kakao1 ½ ts vaniljesukker1 ts bakepulverrevet skall av 1 appelsin

Appelsinmousse:

3 gelatinplater2 eggeplommer1 dl sukker100 g kesam1 dl presset appelsinsaft3 dl kremfløte

Gelé:

1 pakke sitron- eller appelsingelé2 ½ dl vann

Pynt:

ca. 3 klementiner eller ca. 10-12 kumkvat

1. Smelt smøret og avkjøl litt. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Sikt sammen mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Bland godt og vend dette i eggedosisen. Rør inn smøret og revet appelsinskall. Hell røren i en godt smurt form 24 cm i diameter.

2. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175˚. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.

3. Vask formens kant og sett den rundt kaken igjen. Skal kaken fraktes, kan du legge kakebunnen til formen under. Ellers kan kaken legge på serveringsfat med kanten rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer