Appelsinmoussekake

Kake med appelsinmousse

Publisert

(ca. 12 biter)

Frisk appelsinmousse på mørk sjokoladebunn er perfekt kake i sitrussesongen. Lag kaken i god til på forhånd og oppbevar den kjølig.

Sjokoladebunn:

150 g smør
2 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
¾ dl kakao
1 ½ ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
revet skall av 1 appelsin

Appelsinmousse:

3 gelatinplater
2 eggeplommer
1 dl sukker
100 g kesam
1 dl presset appelsinsaft
3 dl kremfløte

Gelé:

1 pakke sitron- eller appelsingelé
2 ½ dl vann

Pynt:

ca. 3 klementiner eller ca. 10-12 kumkvat

1. Smelt smøret og avkjøl litt. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Sikt sammen mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Bland godt og vend dette i eggedosisen. Rør inn smøret og revet appelsinskall. Hell røren i en godt smurt form 24 cm i diameter.

2. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175˚. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.

3. Vask formens kant og sett den rundt kaken igjen. Skal kaken fraktes, kan du legge kakebunnen til formen under. Ellers kan kaken legge på serveringsfat med kanten rundt.

4. Lag moussen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Vend i kesam. Klem gelatinplatene og smelt i 1 ss kokende vann.

5. Rør litt av appelsinsaft med gelatinen. Bland så med resten av appelsinsaften. Rør denne blandingen i eggedosisen. Pisk fløten til krem og vend den i. Fordel moussen over kaken og sett i kjøleskap, gjerne over natten.

6. Lag gelé etter anvisning på pakken, men med halvparten av vannet.

7. Skrell klementiner eller vask kumkvat. Del frukten i skiver og fordel over moussen.

8. Hell over gelé når den er litt tyktflytende. La den avkjøles i minst 1 time i kjøleskapet til geleen har stivnet.

Tips!

Kumkvat er små sitrusfrukter som er syrlige på smak og veldig dekorative. De inneholder steiner, som fjernes før fruktene legges på kaken.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer