Fest (8-20)

Kald laks med ruccolasaus

Beregn ca. 150-200 g fisk per person Vi kokte en hel laks, men hvis du bruker filet, gjør du slik:

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen






(Til 10 personer)
Lake
2 liter vann
2 ss hvitvinseddik
3 stilker med
fersk estragon, eller 2 ss tørket
1 ss salt
10 pepperkorn

Saus
2 pakker ruccola
3 ss fersk estragon
eller 2 ss tørket
2 dl crème fraîche
4 dl rømme
revet skall av 1
sitron
salt og pepper

Kjenn etter bein i fileten og trekk dem ut med pinsett. Legg fisken i en langpanne. Kok opp laken og hell den over laksen. Sett fisken i ovnen på 170 °C i et kvarter. Da burde den være gjennomkokt. La laksen bli avkjølt i laken, gjerne over natten. Ha ruccola og estragon i en food-processor. Kjør til det er fint hakket. Ha i crème fraîche og rømme. Smak til med sitronskall, salt og pepper. Ta laksen opp med hullsleiv, plasser på fat og server med saus og eventuelt båtpoteter som du har stekt i ovnen.

Kald laks med ruccolasaus
Kald laks med ruccolasaus Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer