Foto: Rohny Kristensen
(Til 10 personer)
Lake
2 liter vann
2 ss hvitvinseddik
3 stilker med
fersk estragon, eller 2 ss tørket
1 ss salt
10 pepperkorn
Saus
2 pakker ruccola
3 ss fersk estragon
eller 2 ss tørket
2 dl crème fraîche
4 dl rømme
revet skall av 1
sitron
salt og pepper
Kjenn etter bein i fileten og trekk dem ut med pinsett. Legg fisken i en langpanne. Kok opp laken og hell den over laksen. Sett fisken i ovnen på 170 °C i et kvarter. Da burde den være gjennomkokt. La laksen bli avkjølt i laken, gjerne over natten. Ha ruccola og estragon i en food-processor. Kjør til det er fint hakket. Ha i crème fraîche og rømme. Smak til med sitronskall, salt og pepper. Ta laksen opp med hullsleiv, plasser på fat og server med saus og eventuelt båtpoteter som du har stekt i ovnen.
