Fugl

Kalkun på rosmarin

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Cecilie Klem
Foto: Rohny Kristensen





(Til fire personer)
1 kilo kalkunbryst
salt og pepper
1/2 flaske hvitvin
litt olje
2 ss matfløte
grønn salat
ruccola
4 sitronbåter
salt og pepper

Tørk godt av kalkunbrystene og gni dem inn med salt og pepper. Varm en stekepanne, ha i et par teskjeer mild olivenolje og varm opp til det ryker. Brun kalkunbrystene på sterk varme i noen minutter på hver side. Legg dem over i et ildfast fat og hell hvitvinen i stekepannen. Kok inn til halvparten av væsken er igjen og hell over kalkunbrystene. Væsken bør ikke komme mer enn halvveis opp på kanten av kjøttet. Legg en rosmarinkvist
under hvert kalkunbryst og stek i ovn på 220° i 20 minutter. Server med grønn salat/ruccola. Skvis sitronbåtene over både kalkun og salat. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Kalkun på rosmarin
Kalkun på rosmarin Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer