Foto: Rohny Kristensen
(Til fire personer)
1 kilo kalkunbryst
salt og pepper
1/2 flaske hvitvin
litt olje
2 ss matfløte
grønn salat
ruccola
4 sitronbåter
salt og pepper
Tørk godt av kalkunbrystene og gni dem inn med salt og pepper. Varm en stekepanne, ha i et par teskjeer mild olivenolje og varm opp til det ryker. Brun kalkunbrystene på sterk varme i noen minutter på hver side. Legg dem over i et ildfast fat og hell hvitvinen i stekepannen. Kok inn til halvparten av væsken er igjen og hell over kalkunbrystene. Væsken bør ikke komme mer enn halvveis opp på kanten av kjøttet. Legg en rosmarinkvist
under hvert kalkunbryst og stek i ovn på 220° i 20 minutter. Server med grønn salat/ruccola. Skvis sitronbåtene over både kalkun og salat. Smak til med salt og nykvernet pepper.
