Foto: Siren Lauvdal
(Til 4 personer)
1 kålhode
500 g karbonadedeig, eventuelt 250 g karbonade og 250 g medisterdeig
1 ss hakket basilikum
1 fedd hvitløk
1 ss bladpersille
1 egg
salt
pepper
Saus
100 g smør
2 dl fløte
3 dl kraft (gjerne fra kålrulettene eller hønsebuljong)
4 ss hvetemel
rørte tyttebær
Kok kålhodet i cirka 10 minutter. Ikke kast kokevannet. Ta av åtte blader som er pene. Vær forsiktig. Ha bladene tilbake i kokevannet og kok noen minutter til. De skal bli myke.
Bland karbonadedeigen med urter, egg, salt og pepper. Form avlange boller og legg en og en på 8 stk kålblader. Eventuelt bruk flere blader hvis du vil lage rulettene mindre. Det er
best å legge dem nederst på bladet, brette inn kantene og rulle. Legg rulettene tett med skjøten ned i en ildfast form. Stek i 30 minutter på 220°. Eventuelt pensle på med litt smør eller legg over folie underveis. Saus: Brun smøret lett og pisk inn melet. Spe med kraft til du får en fin saus. La det putre noen minutter. Server med poteter, saus og tyttebær.
