Ingredienser

Kålruletter

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 4 personer)
1 kålhode
500 g karbonadedeig, eventuelt 250 g karbonade og 250 g medisterdeig
1 ss hakket basilikum
1 fedd hvitløk
1 ss bladpersille
1 egg
salt
pepper

Saus
100 g smør
2 dl fløte
3 dl kraft (gjerne fra kålrulettene eller hønsebuljong)
4 ss hvetemel
rørte tyttebær

Kok kålhodet i cirka 10 minutter. Ikke kast kokevannet. Ta av åtte blader som er pene. Vær forsiktig. Ha bladene tilbake i kokevannet og kok noen minutter til. De skal bli myke.
Bland karbonadedeigen med urter, egg, salt og pepper. Form avlange boller og legg en og en på 8 stk kålblader. Eventuelt bruk flere blader hvis du vil lage rulettene mindre. Det er
best å legge dem nederst på bladet, brette inn kantene og rulle. Legg rulettene tett med skjøten ned i en ildfast form. Stek i 30 minutter på 220°. Eventuelt pensle på med litt smør eller legg over folie underveis. Saus: Brun smøret lett og pisk inn melet. Spe med kraft til du får en fin saus. La det putre noen minutter. Server med poteter, saus og tyttebær.

Kålruletter
Kålruletter Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer