Kjøtt

Kalv og spinat i filodeig

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Rohny Kristensen(Til 4 personer)1 pakke filodeig25 g smeltet smørFyll300 g magert kalvekjøtt1 ts olivenolje1 fedd hvitløk1 sjalottløk1 ss finrevet sitronskall1 ss finhakket frisk timian250 g spinatsalt og pepperTilbehør8 portobellosopp eller 16 aromasopp2 små squashSkjær kjøttet i store biter og kjør det i hurtigmikser til det er omtrent like grovt som vanlig kjøttdeig. Varm en panne, ha i litt olivenolje, og stek kjøttdeigen på middels varme til den er gyllen. Rør i kjøttet med gaffel så det blir kornete. Tilsett presset hvitløk, finhakket sjalottløk, sitronskall, timian og grovhakket spinat. Stek videre til spinaten har falt sammen.Smak til med salt og pepper og avkjøl. Ta filodeigskivene ut av posen og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over. Legg to og to filodeigstykker oppå hverandre med en tynt lag smør mellom. Skjær deigen i firkanter og legg en skje kalvekjøttfyll på hver firkant. Brett sidene inn, rull sammen og legg dem med skjøten ned på en bakeplate kledd med bakepapir. Stekrullene i ovn på 200° i cirka 25 minutter. I mellomtiden lager du tilbehøret: Varm en panne, ha i litt olje og stek soppen i 10 minutter. Skjær squashen i skiver og stek dem i fem minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer