Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
1 pakke filodeig
25 g smeltet smør
Fyll
300 g magert kalvekjøtt
1 ts olivenolje
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 ss finrevet sitronskall
1 ss finhakket frisk timian
250 g spinat
salt og pepper
Tilbehør
8 portobellosopp eller 16 aromasopp
2 små squash
Skjær kjøttet i store biter og kjør det i hurtigmikser til det er omtrent like grovt som vanlig kjøttdeig. Varm en panne, ha i litt olivenolje, og stek kjøttdeigen på middels varme til den er gyllen. Rør i kjøttet med gaffel så det blir kornete. Tilsett presset hvitløk, finhakket sjalottløk, sitronskall, timian og grovhakket spinat. Stek videre til spinaten har falt sammen.
Smak til med salt og pepper og avkjøl. Ta filodeigskivene ut av posen og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over. Legg to og to filodeigstykker oppå hverandre med en tynt lag smør mellom. Skjær deigen i firkanter og legg en skje kalvekjøttfyll på hver firkant. Brett sidene inn, rull sammen og legg dem med skjøten ned på en bakeplate kledd med bakepapir. Stek
rullene i ovn på 200° i cirka 25 minutter. I mellomtiden lager du tilbehøret: Varm en panne, ha i litt olje og stek soppen i 10 minutter. Skjær squashen i skiver og stek dem i fem minutter.
