Kjøtt

Kalv og spinat i filodeig

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen


(Til 4 personer)
1 pakke filodeig
25 g smeltet smør

Fyll
300 g magert kalvekjøtt
1 ts olivenolje
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 ss finrevet sitronskall
1 ss finhakket frisk timian
250 g spinat
salt og pepper

Tilbehør
8 portobellosopp eller 16 aromasopp
2 små squash

Skjær kjøttet i store biter og kjør det i hurtigmikser til det er omtrent like grovt som vanlig kjøttdeig. Varm en panne, ha i litt olivenolje, og stek kjøttdeigen på middels varme til den er gyllen. Rør i kjøttet med gaffel så det blir kornete. Tilsett presset hvitløk, finhakket sjalottløk, sitronskall, timian og grovhakket spinat. Stek videre til spinaten har falt sammen.
Smak til med salt og pepper og avkjøl. Ta filodeigskivene ut av posen og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over. Legg to og to filodeigstykker oppå hverandre med en tynt lag smør mellom. Skjær deigen i firkanter og legg en skje kalvekjøttfyll på hver firkant. Brett sidene inn, rull sammen og legg dem med skjøten ned på en bakeplate kledd med bakepapir. Stek
rullene i ovn på 200° i cirka 25 minutter. I mellomtiden lager du tilbehøret: Varm en panne, ha i litt olje og stek soppen i 10 minutter. Skjær squashen i skiver og stek dem i fem minutter.

Kalv og spinat i filodeig
Kalv og spinat i filodeig Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer