Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
600 g kjøttdeig av kalv
2 ss vegetabilsk olje
2 rødløk
500 g savoykål eller hvitkål
3 tynne skiver frisk ingefær
2 ss lys sirup
2 ss lys eddik
1 dl hønsebuljong
salt og nykvernet pepper
hurtigris
Sett stekeovnen på 90 grader. Lag fire store karbonader av kalvekjøttdeigen og dryss med
salt og pepper. Skjær rødløk og kål i tynne strimler.
Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side, avhengig av hvor tykke de er. Legg dem over på en tallerken og sett den i 90 graders varm ovn.
Kok risen.
Rør sammen sirup og eddik og ha det i den pannen du har stekt kalvekarbonadene i. Tilsett skiver med ingefær, løk og kål. Rørestek over lav varme til grønnsakene er myke. Ta panna av platen og legg på lokk eller aluminiumsfolie. Vent et par
minutter og smak til med salt og pepper.
Ta karbonadene ut av ovnen. Server.
