(Til 4 personer)
400 g nyskrapet kalvekjøtt
nykvernet svart pepper
1 ss olivenolje
knust havsalt
Syltede rødbeter
12 nye rødbeter, små og skrelte
saften av 1 appelsin
1 ss honning
1 stjerneanis
2 ss rødvinseddik
Saus
1 dl seterrømme
1 ss finreven frisk pepperrot
1/2 ts sitronsaft
Salat
100 g grønne bønner (haricot verts)
2 tomater
2 ss små sure agurker (cornichons)
1/2 rødløk i strimler
litt salat, f.eks. rødbetskudd
1 ts kapers
1 ss extra virgin olivenolje
1 ts sitronsaft
noen hjemmelagde mandelpotetchips
Bland finskrapet kalvekjøtt med olivenolje og smak til med salt og pepper. Kok rødbetene møre i vann. De siste 5-10 minuttene siles vannet fra og rødbetene glaseres videre i appelsinsaft, honning og eddik. Smak til med litt salt og pepper. Lettpisk rømmen, vend inn pepperrot og smak til med litt salt og sitron. Lag en god blandet salat: bønnene snittes på langs og kokes i saltet vann i 2 minutter, tomatene deles i båter, blandes med rødløk, hakket kapers og cornichons. Smak til med olivenolje, sitron, salt og pepper. Bruk små ringformer eller liknende og monter tartaren som en burger, anrett den sprø grønnsaksalaten oppå, toppes med potetchips. Legg syltede rødbeter og en skje med pepperrotkrem vekselvis.
Tips: Pepperrot er en urvekst og er en av mine personlige favoritter som smaksgiver. Den er veldig kraftig, syrlig og vanlig i flere norske hager fra gammelt av. Pepperroten er mangeårig og lett å dyrke og derfor lever den ofte sitt eget liv i floraen.
