Kanelboller

Kanelboller

Kanelboller
Publisert
Sist oppdatert

Disse er fine å ta med på piknik. Bak gjerne en stor porsjon, frys ned, så har du til flere turer.

(ca. 40 stk.)

50 gjær4 dl melk½ ts salt1 ¼ dl sukker1 ts kardemomme1 egg12–13 dl hvetemel150 g mykt smør

Fyll:

200 g mykt smør1 ¼ dl sukker1 ss malt kanelsammenpisket egg til pensling

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Rør den ut i lunken melk. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg.

2. Rør i halvparten av melet. Tilsatt det myke smøret i klatter. Tilsett resten av melet, men gjem litt til utbaking.

3. Arbeid deigen smidig. Bruk en kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving i ca. 1 ½ time.

4. Rør sammen ingrediensene til fyllet.

5. Del deigen i 2 deler. Kjevle ut hver del til ca. 30 cm ganger 50 cm. Smør fyllet utover leiven og rull sammen.

6. Skjær hver rull i ca. 20 biter. Trykk ned bollene i midten med skaftet på en skje eller kniv, slik at det blir to snurrer på hver siden av bretten.

7. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og etterhev under plast i ca. 40 minutter.

8. Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 8 minutter og avkjøl på rist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.