Kanelboller

Kanelboller

Kanelboller
Publisert
Sist oppdatert

Disse er fine å ta med på piknik. Bak gjerne en stor porsjon, frys ned, så har du til flere turer.

(ca. 40 stk.)

50 gjær
4 dl melk
½ ts salt
1 ¼ dl sukker
1 ts kardemomme
1 egg
12–13 dl hvetemel
150 g mykt smør

Fyll:

200 g mykt smør
1 ¼ dl sukker
1 ss malt kanel
sammenpisket egg til pensling

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Rør den ut i lunken melk. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg.

2. Rør i halvparten av melet. Tilsatt det myke smøret i klatter. Tilsett resten av melet, men gjem litt til utbaking.

3. Arbeid deigen smidig. Bruk en kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving i ca. 1 ½ time.

4. Rør sammen ingrediensene til fyllet.

5. Del deigen i 2 deler. Kjevle ut hver del til ca. 30 cm ganger 50 cm. Smør fyllet utover leiven og rull sammen.

6. Skjær hver rull i ca. 20 biter. Trykk ned bollene i midten med skaftet på en skje eller kniv, slik at det blir to snurrer på hver siden av bretten.

7. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og etterhev under plast i ca. 40 minutter.

8. Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 8 minutter og avkjøl på rist.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer