- Kanskje den aller beste måten å møte nye mennesker på

Det er 13 mil mellom Borgny og Laila – og hadde det ikke vært for Bygdekvinnelaget, ville de nok aldri møttes. Men det er ble full klaff ved første møte, og de er blitt hverandres næreste venninne.

SOSIALT FELLESSKAP: – Å melde seg inn i en forening er kanskje den aller beste måten å treffe nye mennesker på, mener Borgny (t.v.). For ni år siden traff hun sin beste venninne Laila på denne måten. Foto: Kristin Haagensen
SOSIALT FELLESSKAP: – Å melde seg inn i en forening er kanskje den aller beste måten å treffe nye mennesker på, mener Borgny (t.v.). For ni år siden traff hun sin beste venninne Laila på denne måten. Foto: Kristin Haagensen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det å tilbringe tid med Borgny, gjør at jeg får masse ny energi, sier Laila Irene Brøste (58) og smiler mot sin venninne.

Borgny Sletten (48) forteller at de to har mye til felles, og sier at hun er takknemlig for å ha truffet Laila. Mange vennskap dannes i foreningslivet, og det er disse to et eksempel på.

Vi møter dem hjemme på gården til Borgny på Vinstra i Gudbrandsdalen. Det er en solrik høstdag, og vi sitter ute i hagen. Utsikten er upåklagelig, og de maleriske omgivelsene på Vinstra danner kulissene for intervjuet. Kuene til Borgny gresser fredelig like ved. Vertinnen tar oss hjertelig imot og serverer rips som hun har dyrket selv, med vaniljesaus til.

Sjelevenner

Det første møtet mellom Borgny og Laila skjedde i 2013, under et årsmøte i Oppland Bygdekvinnelag. Kjemien var der med en gang, og de hadde en lang samtale den kvelden.

– Flere kommenterte at de trodde vi hadde vært venninner i mange år. Noen trodde til og med at vi var i slekt. Da hadde vi bare kjent hverandre i et par timer, forteller de to.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer