Vennskap

– Kanskje oppdager man at det er personer i vennekretsen som man ikke har savnet overhodet

«Skjerm»-middager med familien, venninnedager i skogen – eller altfor mange kvelder i ensomhet? Pandemien har påvirket oss på ulike måter. Mens visse relasjoner har rent ut i sanden, har andre blitt sterkere.

NY HVERDAG: Vi er i ferd med å tilpasse oss en ny hverdag. Benytt muligheten til å forme den akkurat slik du vil, også med tanke på vennskap og nye måter å være sosial på. Foto: NTB
NY HVERDAG: Vi er i ferd med å tilpasse oss en ny hverdag. Benytt muligheten til å forme den akkurat slik du vil, også med tanke på vennskap og nye måter å være sosial på. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Uten tvil – vi er takknemlige for at vi endelig kan klemme de fullvaksinerte vennene og familiemedlemmene våre igjen. Og vi nyter at vi endelig kan leve et litt mer normalt liv, hvor vi kan innføre de gode, gamle rutinene sammen med folk vi er glad i.

Pandemien har sluppet taket og vi slipper de strenge restriksjonene vi opplevde gjennom de høyeste smittetoppene. Forhåpentligvis vil dette vedvare og vi kan nyte en «fri» sommer. Ved inngangen til 2022 ble det antydet at vi ville oppleve en «sosial boom» i år. Selv om det er en gledens nyhet for mange, er det også noen som vil føle både uro og angst knyttet til det sosiale.

Det er nemlig mange som har hatt godt av den luftige kalenderen og de selskapsfrie helgene. Dagene hvor alle gjøremål ikke har vært planlagt til punkt og prikke har blitt verdsatt av mange stressede sjeler.

– Det snakkes mye om hva som har vært negativt med pandemien; mange har hatt det vanskelig og følt seg ensomme, og den psykiske helsen har blitt utfordret parallelt med restriksjoner, karantene og isolasjon. Slik har det vært for enkelte, men samtidig finnes det undersøkelser som viser at en del har fått det bedre med seg selv under pandemien. De har følt seg mindre stresset når tilværelsen ikke lenger har vært fylt til randen med ulike aktiviteter, sier psykolog og psykoterapeut Liria Ortiz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.