Kultur

Kapteinen kommer tilbake

14. juli er det duket for norgespremiere på etterlengtede Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest. I hovedrollen som Captain Jack Sparrow finner vi selvsagt også denne gang Johnny Depp. Forhåndssalget av premierebilletter i Oslo starter i dag.

Publisert
Sist oppdatert
Historien om Johnny Depp er ikke noen vanlig Hollywood-historie. Han er en av de klareste stjernene på filmhimmelen og har blitt nominert til både Oscar og Golden Globe, men det bryr han seg overhodet ikke om. Etter en trøblete fortid med aggressiv fremferd og skandaler alle vegne, lever den ettertraktede skuespilleren nå et rolig og tilbaketrukket liv, bortsett fra når han dukker frem for å gjøre en av sine mange fremragende filmroller. Å sole seg i stjerneglansen er definitivt ikke hans kopp te.

 • Se traileren til Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest her

 • John Christopher Depp II ble født i Owensboro i Kentucky i 1963. Han ville egentlig bli musiker, og sluttet på skolen som 16-åring for å satse på musikken. Det gikk ikke så bra med rockekarrieren, men 21 år gammel dukket han opp på lerretet for første gang i Nightmare on Elm Street fra 1984. Likevel var det først med den rare, men bejublede filmen Edward Saksehånd fra 1990 at det virkelige gjennombruddet kom. Siden har han gjort minneverdige roller i alt fra What's Eating Gilbert Grape til Charlie og sjokoladefabrikken,og med den fantastiske tolkningen av rollefiguren Captain Jack Sparrow befestet han én gang for alle sin posisjon som sexsymbol i 2003. «Welcome to the caribbean, love,» sa han til Keira Knightley, og både ungpiker og voksne damer skalv i knærne og sukket dypt.

  - Jeg vil ikke bli 85 år og høre barnebarna si «æsj, bestefar gjorde teite ting». I stedet vil jeg at de skal si «wow, du er gæær'n», sa Johnny til Time Magazine i 2004.

  Det kan kanskje forklare hans måte å tilnærme seg de ulike rollene på. Depp har aldri valgt trygge roller. Han kunne fint fått muligheten til å spille på sexsymbol-statusen og gli pent avgårde i en strøm av mer eller mindre intetsigende filmer med rause honorarer, men i stedet har han valgt de mest utfordrende rollene han har kunnet finne.

  - Uansett hvilken rolle du spiller, er det en del av deg selv i den. Det må det være, ellers blir det bare løgn, har Johnny uttalt.

  Privat er Johnny Depp lykkelig gift med sin Vanessa Paradis, etter å ha hatt flere stormfulle forhold, blant annet til Kate Moss og Winona Ryder. Navnet hennes er fremdeles tatovert inn på den ene armen hans. Da han var 20, giftet han seg med makeup-artisten Lori Allison, men ekteskapet varte bare i to år. Johnny og Vanessa har to barn sammen, datteren Lily-Rose Melody og sønnen Jack. Johnny selv sier at det gikk opp et lys for ham da han ble far for første gang i 1999.

  - Jeg bare snublet omkring i 35 år. Så kom datteren min, og jeg tenke: nå skjønner jeg det. Plutselig blir alt annet uvesentlig. Dette er virkeligheten. Det kunne virkelig ikke ha skjedd på et bedre tidspunkt, sa Johnny til USA Today i 2004, og siktet til den heller slitsomme fortiden med dop, sex, utagerende oppførsel og sterke opp- og nedturer.

  Farsrollen takler han bra, og tidligere stormende Johnny har slått seg godt til ro i rollen som familiemann, blant annet på den private øya han kjøpte til seg selv og familien i 2004.

  - Vi har en mirakuløs forståelse for hverandre - vi snakker ikke om «the business» engang. Vi snakker ikke om hennes jobb eller min jobb, så i den forstand er livet vårt veldig enkelt, sier Johnny om samlivet med kona til Life Style Extra.

  Han har også innrømmet at han overhodet ikke interesserer seg for Hollywood og hvem som er hot og not i filmbransjen - eller for den saks skyld, hvor mye en film spiller inn. Selv når han befinner seg i Hollywood, vil han heller leke med Barbie sammen med barna enn å gå på fester. Men snart dukker han opp i offentligheten igjen - Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest har premiere i USA 7. juli, og vi spår høy frekvens av Johnny-intervjuer i tiden som kommer.


  MER INFORMASJON:
 • Mer om Johnny Depp finner du i Wikipedia
 • Alt om film leser du her • I rollen som kapteinen selv, Captain Jack Sparrow.
  I rollen som kapteinen selv, Captain Jack Sparrow. Vis mer
  Ung og lovende: Johnny Depp gjorde det stort i USA med suksesserien 21 Jump Street på slutten av 80-tallet.
  Ung og lovende: Johnny Depp gjorde det stort i USA med suksesserien 21 Jump Street på slutten av 80-tallet. Vis mer
  Fascinerende og perfekt bisarr i Charlie og sjokoladefabrikken.
  Fascinerende og perfekt bisarr i Charlie og sjokoladefabrikken. Vis mer
  Johnny er lykkelig sammen med kona Vanessa Paradis. De to har en datter og en sønn sammen.
  Johnny er lykkelig sammen med kona Vanessa Paradis. De to har en datter og en sønn sammen. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer