Karameller med  ingefær og nøtter

Karameller

Karameller med ingefær og nøtter

Flere karameller, takk! Disse settes garantert pris på.

Publisert
Sist oppdatert

(ca. 50 stk.)

◗ 50 g smør
◗ 1 ½ dl kremfløte
◗ 1 ½ dl sukker
◗ ½ dl sirup, lys
◗ 1 ts malt ingefær
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 50 g hasselnøtter eller pistasienøtter

1. Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kjele eller stekepanne.

2. Tilsett sukker, sirup, ingefær og vaniljesukker. Kok opp, la koke uten lokk i 15-20 minutter. Sjekk om det er ferdig ved å ta «kuleprøven». (Ha en dråpe av blandingen i kaldt vann. Lar den seg forme til en fast kule, er karamellen ferdig.) Tiden varierer etter hvor vid pannen du bruker er, og hvor høy temperatur du har på platen. Rør i blandingen ganske ofte.

3. Hell blandingen i en form, ca. 15 x 20 cm, eller fordel den i små former. Strø over hakkede nøtter og trykk dem lett ned med hånden.

4. Avkjøl før du skjærer eller klipper karamellene i biter (hvis du har dem i form). Oppbevar kjølig.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer