Oppskrifter

Karamellpudding med fløte

Festdesserten framfor noen. Ikke bare her, men også i andre land lages denne fine eggepuddingen med små variasjoner.

Publisert
Sist oppdatert
(Til 6 personer)

2,5 dl melk
2,5 dl kremfløte
frø av 1 vaniljestang
4 egg
3 ss sukker
Karamell til formen
100 g sukker

1. Start med karamellen: Ha sukkeret i en kald stekepanne og varm på middels varme til sukkeret smelter. Ikke rør i massen. Øk varmen og rør i sukkeret til det er delikat karamellbrunt. Hell karamellen i en form som rommer ca 1,5 l og drei på formen så den blir
jevnt glasert. Eller glaser 6 porsjonsformer. Bruk tykke grytekluter og drei formen fra deg så du ikke søler karamell på deg.

2. Visp alle ingrediensene til puddingen lett sammen.

3.–4. Sil blandingen over i formen. La puddingen stivne i vannbad midt i ovnen ved 1250 i ca 40 minutter for porsjonsformer. Beregn 2 timer i stor form.

5. Avkjøl i formen, gjerne til neste dag, og hvelv karamellpuddingen på serveringsfat eller porsjonstallerkener og pass på å få med all karamellen fra formen.

KARAMELLPUDDINGGRUNNOPPSKRIFT
(Til 4 porsjoner)

Den klassiske karamellpuddingen lages av 4 egg og 6 dl melk, samt 4 ss sukker/1 ts vaniljesukker. Formen glaseres med sukker – det gir puddingen dens navn. Andre varianter er den franske crème brûlée. Ingrediensene er de samme, men i tillegg glaseres toppen med sukker. I Spania lages karamellpuddingen smakt til med appelsinsaft, mens andre oppskrifter igjen er tilsatt kaffe for en pikant smak. TIPS! Karamellpudding kan stivnes i én stor form eller i porsjonsformer. Crème brûlée lages alltid i porsjonsformer. Har du ikke ildfaste porsjonsformer, kan puddingen stivnes i kaffekopper i vannbad.

SMAKSTILSETTINGER: Prøv deg gjerne fram med nye smakstilsettinger i karamellpuddingen, som kardemomme, kanel, stjerneanis eller revet appelsinskall.

SJEFREDAKTØRENS ANDRE FAVORITTOPPSKRIFTER:
 • Gravlaks med sennepssaus
 • Bacalao
 • Pinnekjøtt
 • KARAMELL-PUDDING
  KARAMELL-PUDDING Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer