Leger uten grenser

Kari (50) sa opp hotelljobben. Et år senere landet hun i Sør-Sudan

- Flyplassen var totalt kaotisk. Jeg skjønte med en gang at dette var et sted jeg ville bli frarøvet friheten min.

KREVENDE: Kari forteller at det ikke bare er enkelt å skulle leve i seks måneder hvor alle omgivelser føles helt nye. Man kommer til et fremmed land, man skal spise fremmed mat, man bor veldig enkelt sammen med kollegene - 24 timer i døgnet. Man arbeider lange dager og arbeidet er intenst. FOTO: Privat
KREVENDE: Kari forteller at det ikke bare er enkelt å skulle leve i seks måneder hvor alle omgivelser føles helt nye. Man kommer til et fremmed land, man skal spise fremmed mat, man bor veldig enkelt sammen med kollegene - 24 timer i døgnet. Man arbeider lange dager og arbeidet er intenst. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Fra en dag til en annen bestemte jeg meg for å gå til min nærmeste sjef og si opp - uten noen konkrete planer eller ideer for fremtiden. Det er jo litt rart å gjøre det, men det var et eller annet i meg som skjedde.

Det forteller Kari Følstad Rieth (50), som den dagen i 2015 da hun sa farvel til en spennende jobb hvor hun driftet tre hoteller og drev med coaching av ledere. Planen var å reise helt alene til Nepal for å gå i fjellene - og finne ut hva hun ville med livet.

- Jeg har alltid elsket å reise og utforske ting, men jeg husker jeg begynte å lure på om det var 40-årskrisa som kom litt for seint, ler hun.

I Nepal ble hun i to måneder, og dagene bestod av grytidlige morgener, lange gåturer og tidlige kvelder. Hun lette og lette etter noe som ga mening for henne, men fant ikke svaret.

Tragisk hendelse

Kun noen dager etter at hun var tilbake i Norge igjen, skjedde noe forferdelig. 25. april 2015 brøt det ut et jordskjelv i Nepal, og over 7000 mennesker mistet livet. Dette er det kraftigste jordskjelvet som er målt i landet siden 1934.

- Det var så fryktelig. Jeg hadde fått mange venner der, og jeg visste ikke om de lenger levde eller var begravde. I disse landene strever de så fælt og har så lite, og så er det akkurat de som har minst som skal bli berørt? Jeg følte det var så urettferdig, sier Kari.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer