Miste Håret

Kari Mette (34) var bare 7 år da hun mistet håret for første gang

Har en sykdom som rammer 2 prosent av befolkningen, og oftest i ung alder.

MISTET HÅRET SOM 7-ÅRING: Kari Mette (34) har den autoimmune sykdommen Alopecia areata.  Foto: Amalie Solnørdal Nærø
MISTET HÅRET SOM 7-ÅRING: Kari Mette (34) har den autoimmune sykdommen Alopecia areata. Foto: Amalie Solnørdal Nærø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Håret havner i maten, i dusjen og på klærne til barna. Flekkene i hodebunnen blir større, det samme blir håpet om å kjenne nytt hår der igjen. Fortvilelsen synker inn når hun forstår at det ikke skjer. Men så; en enorm glede når håret faktisk kommer tilbake. Og en ny sorg når det faller av – igjen. 

- Jeg kan fremdeles ha dager der jeg blir sint når jeg ordner meg om morgenen. Men jeg har akseptert det, sier Kari Mette Witzell (34).

Hun har sykdommen Alopecia areata. Nesten hele livet har hun hatt delvis eller fullt hårtap. Det har vært tøffe tider, men det har aldri fått henne til å føle seg annerledes.

Kan godt gå uten noe på hodet 

Kari Mette bruker parykk, skjerf og luer etter dagsformen. Men hun går også uten noen ting dersom hun føler for det, som når hun er hjemme i Drammen med mannen og deres to sønner.  

- Jeg går uten parykk hjemme om jeg føler for det. Og når jeg trener og bader. Jeg har funnet ut at det er så fryktelig mye annet å titte på på stranda enn mitt eget hode!

Å bli tittet på har hun opplevd flere ganger. Hun understreker at det er greit at folk gir henne et ekstra blikk. Det er hun vant til. Men noen ganger kan hun kjenne på irritasjonen dersom voksne mennesker glor og snur seg etter henne. Men hun mener det har blitt mindre av det i det siste. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer