Kari Traa

Kari Traa (41) : - Det føles merkelig å aldri skulle ha ham hos oss igjen

Idrettstjernen snakker ut om sorgen over faren som døde i vinter.

KARI TRAA SNAKKER UT OM FARENS BORTGANG: Den tidligere OL-mesteren og gründeren Kari Traa mistet nylig faren sin. I KKs påskenummer forteller hun åpent om sorgen, og om å komme seg videre.  Foto: All Over Press Norway/Ida Bjørvik
KARI TRAA SNAKKER UT OM FARENS BORTGANG: Den tidligere OL-mesteren og gründeren Kari Traa mistet nylig faren sin. I KKs påskenummer forteller hun åpent om sorgen, og om å komme seg videre. Foto: All Over Press Norway/Ida Bjørvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK:NO: I februar mistet Kari Traa (41) faren sin.

Etter å ha slitt med helsen i noen år, ble OL-vinnerens pappa syk i vinter.

I et intervju i KKs påskenummer forteller Kari om da faren ble innlagt på sykehus, og siden gikk bort. 

– Han var der hele uken, og ble bedre, men så fikk han så vondt i en fot. Det var snakk om blodpropp og operasjon, men nye røntgenbilder viste forkalkning i blodårene. I sekstiden på fredag hadde han mye vondt og var ganske dopet ned. Vi satte oss ved sengen hans. Alle sammen inne på rommet, forteller Kari åpenhjertig til KK.

LES OGSÅ: Har du mistet noen du er glad i?

Sammen i sorgen

Kari, moren, søsteren og broren, som ble alvorlig syk da han var 22. Den gang var pappa den som støttet dem alle. Nå var det deres tur til å gi tilbake.

– Vi lo litt og fortalte historier. Forsøkte å ha en løs stemning, for de sier jo det at det siste som forsvinner er hørselen, forteller Kari.

BOR PÅ VOSS: Den tidligere OL-vinneren er blitt mor til to og har kjøpt seg hus på Voss sammen med samboeren Lars Haukom.  Foto: All Over Press Norway/Ida Bjørvik.
BOR PÅ VOSS: Den tidligere OL-vinneren er blitt mor til to og har kjøpt seg hus på Voss sammen med samboeren Lars Haukom. Foto: All Over Press Norway/Ida Bjørvik. Vis mer

– Det er så rart. Pappa røyket og jeg har alltid hatet lukten av nikotin, men da jeg satt ved siden av ham på sykehuset, syntes jeg at det var den beste lukten i verden.

LES OGSÅ: - Plutselig kan jeg kjenne på et råere aspekt av sorgen

Satt ved sengen da pappa døde

Klokken 21:20 om kvelden var Karis far borte.

– Det gikk jo veldig fort, fra vi snakket med ham, til han bare forsvant. Jeg satt ved sengen hans da han døde. Jeg har aldri sett noen dø før. Det føles merkelig å aldri skulle ha ham hos oss igjen.

- Han var en sånn stødig, fin person. Lett å snakke med. Men sjokket har gått over. Det stikker ikke lenger. Og pappa hadde snakket om det at den beste måte å dø på, er jo om det skjer brått, eller om man har alle rundt seg. Og det fikk han, sier Kari.

LES OGSÅ: - Vi klarer så uendelig mye mer enn vi tror

Leser dødsannonser

Kari Traa møter oss i lusekofte som hun har arvet etter farfar. Hun evner å le. Ja, det gjør hun faktisk. Forteller at hun har begynt å lese dødsannonser der hun før leste sportsresultater.

Den tidligere OL-vinneren og gründeren av suksessmerket Kari Traa har nylig kjøpt hus på Voss, sammen med samboeren Lars Haukom, som er tandempilot i fallskjerm, og paraglider- og speed­riderinstruktør. Sammen har de døtrene Hedda (4) og Silja (2).

Kari forteller at hun ikke har vært redd for å gråte etter at faren gikk bort. Heller ikke når døtrene ser det.

KARI TRAA: pryder coveret på KKs store påskenummer, i salg fra 20. mars. Foto: All Over Press Norway/Ida Bjørvik
KARI TRAA: pryder coveret på KKs store påskenummer, i salg fra 20. mars. Foto: All Over Press Norway/Ida Bjørvik Vis mer

– Jeg har ikke klart å holde tilbake noe der, og de har godt av å se at jeg også kan være trist. De var med i kirken. Jeg holdt en minnetale for pappa som vi søsknene hadde skrevet. Jeg gruet meg veldig og hadde slitt veldig med hvordan det skulle gå. Tenkte på kisten, at det var pappas begravelse. Men så ble jeg rolig og det var sikkert fordi jeg lovet pappa det kvelden før, at jeg skulle klare det.

Du snakket med ham?

– Ja, jeg snakket med ham og sa: «Jeg skal klare det i morgen, pappa».

Kari smiler.

– Det gikk overraskende bra. Helt til jeg kom til det om at broren min ble syk, og hvor viktig pappa var for oss da. Da brast jeg. Lars sa at det er ingenting som er finere enn at du forteller det som det er, og at du viser at du er lei deg, og det er jo sant, forteller Kari i KK-intervjuet.

Hele portrettintervjuet med Kari Traa kan du lese i KKs påskenummer, i salg fra fredag 20. mars.

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer