Flyulykken:

Karin lente seg tilbake og så flyet sette fart - så hørte hun en brummende lyd

«Det brenner i motoren!», ropte en av medpassasjerene - og en sterk lukt av brente kabler fylte luften.

FLYULYKKEN: – Da datteren min leste boken og forsto hva jeg hadde gått gjennom, ble hun helt taus, sier Karin Gustavsson (t.v.). – Jeg bruker ofte ulykken som en målestokk, og den får meg til å innse at mange av hverdagens problemer er veldig små, sier Cecilia (t.h.). Foto: Karin Herou
FLYULYKKEN: – Da datteren min leste boken og forsto hva jeg hadde gått gjennom, ble hun helt taus, sier Karin Gustavsson (t.v.). – Jeg bruker ofte ulykken som en målestokk, og den får meg til å innse at mange av hverdagens problemer er veldig små, sier Cecilia (t.h.). Foto: Karin Herou Vis mer
Publisert

Flyet, som bar navnet Dana Viking og hadde flight-nummer SK 751, tok av fra Stockholms flyplass Arlanda rett før klokken ni på morgenen 27. desember 1991. Kursen var satt mot København, og 129 passasjerer befant seg om bord. Det snødde, og temperaturen lå rundt null grader.

Julefeiringen var over, og nå skulle mange hjem til sitt. På sete 4E, nær cockpit, satt Karin Gustavsson. Noen rader lenger bak, på 22E, satt Cecilia von Hofsten.

Karin hadde grudd seg før reisen. Hun hadde hatt et tilbakevendende mareritt der hun befant seg på et fly som styrtet. På dette tidspunktet jobbet hun for SAS, men på bakken. Hverdagen hennes besto av flytrafikk, og det var grunnen til at hun ikke syntes at drømmen var så veldig merkelig.

Høyt smell

Karin lente seg tilbake i setet, så flyet takse ut og sette fart. Da landingshjulene ble felt inn, noterte hun en brummende lyd.

En vibrasjon gikk gjennom flyet. Deretter hørtes et høyt smell, som om et skudd traff flyets høyre side. Varsellampene begynte å blinke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer