Karina Hollekim:

Karina (39) knuste underkroppen i fallskjermulykke: - I stedet for å fokusere på smerten, tvang jeg meg til å tenke positivt

Hun var en internasjonalt kjent basehopper - hvordan ville livet bli uten adrenalinkickene?

KARINA HOLLEKIM: Karina var internasjonalt kjent som basehopper og en av verdens beste frikjørere på ski. Etter fallskjermulykken måtte hun skape seg et nytt liv. Foto: Foto: Berit Roald/NTBScanpix
KARINA HOLLEKIM: Karina var internasjonalt kjent som basehopper og en av verdens beste frikjørere på ski. Etter fallskjermulykken måtte hun skape seg et nytt liv. Foto: Foto: Berit Roald/NTBScanpix Vis mer
Publisert

Ulykken skjedde 20. august 2006. Det er verdenscup i paragliding i Sveits, og Karina skal basehoppe i pausene. Det er flere tusen publikummere til stede. Sammen med en vennegjeng skal Karina hoppe fra et fly. Og selv om Karina kjenner på presset for å levere, er det øyeblikk som dette som gjorde det verdt det.

Karina er sistemann ut av flyet. Hun møter venninnen i farten. De smiler til hverandre. Ting kunne ikke ha vært bedre. Under dem hører Karina publikum som klapper. I samme øyeblikk innser Karina at noe er galt. Hun begynner å spinne ukontrollert og klarer ikke å stoppe det. «Nå dør jeg», tenker Karina før hun treffer en kampestein i 100 km i timen.

LES OGSÅ: Camillas mann falt i døden på fjellet

Et liv med adrelaninkick

– Ti år er lang tid. Det føles som om ulykken skjedde i et annet liv, sier Karina Hollekim (40) fra Oslo.

Hun levde det hun syntes var drømmelivet i mange år. Å være basehopper ga henne frihet. Mye av grunnen til at hun begynte med ekstreme aktiviteter var at hun kompenserte for en indre uro. – Jeg hadde en frykt for å ikke passe inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer