Overspising

Karolina dynket matrestene i oppvaskmiddel og hårspray for å ikke spise fra søpla

- Når jeg spiste, kunne jeg stenge ute alt som var vondt.

OVERSPISING: Journalist og forfatter Karolina Ramqvist er i nabolandet vårt kjent for å si sin mening i den offentlige debatten. Hun har selv måttet jobbe hardt som ung kvinne i journalistikken. Nå belyser hun et nytt tema hun mener det ikke blir snakket nok om. FOTO: Thron Ullberg
OVERSPISING: Journalist og forfatter Karolina Ramqvist er i nabolandet vårt kjent for å si sin mening i den offentlige debatten. Hun har selv måttet jobbe hardt som ung kvinne i journalistikken. Nå belyser hun et nytt tema hun mener det ikke blir snakket nok om. FOTO: Thron Ullberg Vis mer
Publisert

Når man leser en bok, vet man kanskje instinktivt at mellom kapitlene, gjemt bak fantasier og diktning, ligger det alltid en viss sannhet- forfatterens meninger, følelser eller minner.

Karolina Ramqvist (46) har tatt steget litt lenger. Hennes siste bok er en selvbiografi pakket inn i et skjønnlitterært uttrykk. «Brød og melk» er en historie om en jente som etter hvert blir til en kvinne. Og om begges kamp med og mot mat.

Tidlig problem med mat

KK møter den svenske forfatteren på Gyldendals i Oslo en frisk vårdag. Hun ser ut som på bildene; sminken er nøytral, det brune håret i en sirlig sideskill, forretningsmessig kledd og et observant blikk.

Hun forteller at hun kviet seg litt for å skrive denne boken. For tematikken har ikke nevneverdig blitt satt ord på tidligere, mener hun.

- Hvor mye av deg selv ligger i historien?

- Veldig mye. Jeg bruker alltid mitt eget liv på forskjellige måter når jeg skriver, til og med i fiksjon. Men her ville jeg fremfor alt bruke de følelsene jeg hadde som barn. Og minner som har vært sentrale og med meg hele livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer