Fisk Og Skalldyr

Karri- og kokosdampede blåskjell

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
1 kg blåskjell, vasket og skrubbet
1 fedd hvitløk
½ løk hakket
1 dl hvitvin
1 ss olivenolje
2 ss karri
2 dl kokosmelk
1 ss hakket frisk koriander

Løk og hvitløk freses i olivenolje i en romslig kjele. Blåskjellene tilsettes og freses noen sekunder med løken. Hell over hvitvinen og kok opp. Etter noen minutter tilsetter du karri og kokosmelk og lar det koke i 2-3 minutter til. Totalt skal ikke blåskjellene koke mer enn 5-6 minutter. Til slutt drysses retten med hakket koriander.
Tips: Skal man bare spise blåskjell med brød, er det normalt å beregne ca 1 kilo på fire personer. Til buffé eller annet går det ikke så mye. I havet fungerer blåskjell som et filter, der vannet filtreres gjennom muslingen, og derfor bør man alltid sjekke om det er trygt å spise skjellene som man plukker selv. Spesielt gjelder dette for sommermånedene, p.g.a. alger. Alle blåskjell som selges i butikk er kontrollert.

Karri- og kokosdampede blåskjell
Karri- og kokosdampede blåskjell Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer