(Til 4 personer)
1 kg blåskjell, vasket og skrubbet
1 fedd hvitløk
½ løk hakket
1 dl hvitvin
1 ss olivenolje
2 ss karri
2 dl kokosmelk
1 ss hakket frisk koriander
Løk og hvitløk freses i olivenolje i en romslig kjele. Blåskjellene tilsettes og freses noen sekunder med løken. Hell over hvitvinen og kok opp. Etter noen minutter tilsetter du karri og kokosmelk og lar det koke i 2-3 minutter til. Totalt skal ikke blåskjellene koke mer enn 5-6 minutter. Til slutt drysses retten med hakket koriander.
Tips: Skal man bare spise blåskjell med brød, er det normalt å beregne ca 1 kilo på fire personer. Til buffé eller annet går det ikke så mye. I havet fungerer blåskjell som et filter, der vannet filtreres gjennom muslingen, og derfor bør man alltid sjekke om det er trygt å spise skjellene som man plukker selv. Spesielt gjelder dette for sommermånedene, p.g.a. alger. Alle blåskjell som selges i butikk er kontrollert.
