Kristine Gølin Haddal:

- Karstens seire er en bekreftelse på at jeg har gjort min del av jobben bra

Kristine Gølin Haddal er mor og manager til OL-vinner Karsten Warholm. Slik balanserer hun de to rollene.

KRISTINE GØLIN HADDAL: Karsten Warholm gratuleres av sin mor Kristine Gølin Haddal etter å ha satt ny verdensrekord på 400 meter hekk menn under Bislett Games 2021. FOTO: NTB
KRISTINE GØLIN HADDAL: Karsten Warholm gratuleres av sin mor Kristine Gølin Haddal etter å ha satt ny verdensrekord på 400 meter hekk menn under Bislett Games 2021. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristine Gølin Haddal (49) er mor til tre. Jentene Margrete (21) og Sigrid (18), og eldstesønnen Karsten (26). Etter å ha tatt OL-gull, to VM-gull, flere EM-gull og blitt verdensrekordholder i 400-meter hekk fra OL i Tokyo, er Karsten Warholm et navn folk langt utover Norges landegrenser kjenner til.

Men denne artikkelen skal ikke handle om han. Den skal handle om kvinnen bak – hun som kombinerer morsrollen med å få logistikken i sønnens hverdag til å gå opp. Som manager har hun nok å holde fingrene i.

KK møter Kristine på en idyllisk kafé som gir følelsen av å være på landet – midt i Frognerparken i Oslo. Solen skinner gjennom det fargerike løvet på trærne denne dagen.

Engasjerte som foreldre

Kristine har i mange år vært engasjert i Dimna IL i Ulsteinvik. Hun var selv en ivrig friidrettsutøver til langt inn i ungdomsårene. Hun ler idet hun forteller det – for nivået hun var på, kan ikke sammenlignes med sønnens, påpeker friidrettsmammaen.

Med sin egen bakgrunn, ble det naturlig for henne å stille opp da ungene ønsket å drive med friidrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer