Assistert Befruktning

Katrine og John klarte ikke å feire 17. mai på grunn av alle barnevognene

- Det ikke å kunne få barn er forferdelig. Alt i samfunnet er lagt opp rundt barn.

ASSISTERT BEFRUKTNING: - Å reise ut for å få barn er ikke noe alle har råd til, og jeg synes det er synd at folk må reise ut av landet for å få hjelp, sier John. Foto: Astrid Waller
ASSISTERT BEFRUKTNING: - Å reise ut for å få barn er ikke noe alle har råd til, og jeg synes det er synd at folk må reise ut av landet for å få hjelp, sier John. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sorgen Katrine Haarberg Holager (38) og mannen John Holager (40) følte over ikke å kunne få barn, la en demper på det meste i livene deres. 

– Det ikke å kunne få barn er forferdelig. Alt i samfunnet er lagt opp rundt barn. Et par år lot vi være å feire 17. mai. Å se alle barnevognene, når vi ikke hadde noen, var for trist, sier Katrine til KK. 

De reiste til slutt ut av landet for å få hjelpen de trengte for å få hjertebarnet sitt. 

LES OGSÅ: Fikk datteren ved hjelp av assustert befruktning - nå venter hun tvillinger

I Norge tilbys barnløse tre prøverørs-forsøk gjennom det offentlige mot egenandel på 1500 kroner per gang. Noen par trenger mer hjelp. Katrine og John har brukt fem år og minst 200 000 kroner på å få barn. På det niende IVF-forsøket lyktes de, da på Maigaard fertilitetsklinikk i Danmark. 

De to ble kjærester i ungdomstiden. De var fornuftige, tok utdannelse og jobbet noen år før de valgte å sette i gang med å skape sin egen familie. Etter et snaut års resultatløse forsøk med naturmetoden, tok Katrine kontakt med lege.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer