Selvmord

Katrines (35) mor tok sitt eget liv

- Mamma tok et valg, men det er vi som må leve med konsekvensene

HVORFOR TOK MAMMA LIVET SITT?: I flere år etter morens tragiske dødsfall lette Katrine etter en forklaring. – Jeg har tenkt mye på hva det er som gjorde livet så uutholdelig at mamma ikke ville leve mer. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen
HVORFOR TOK MAMMA LIVET SITT?: I flere år etter morens tragiske dødsfall lette Katrine etter en forklaring. – Jeg har tenkt mye på hva det er som gjorde livet så uutholdelig at mamma ikke ville leve mer. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: – Mamma var som en venninne. Vi snakket sammen hver dag. Hun var en de viktigste personene i livet mitt, sier Katrine Tunestveit (35) fra Bergen.

Tirsdag 13. juli 2010 sender Katrine en sms med bildet av datteren Malin (12) til moren, Evy. «Så fin frøken», responderer Evy.

Neste morgen vekker Evy mannen sin, Katrines far Svein, med et kyss på pannen og kaffe på sengen. Hun gjorde alltid det. «Jeg behøver ikke sitte på i dag.», sier hun. «Jeg kan vente på deg», svarer han. «Det er ikke nødvendig. Jeg vil ha en rolig start på dagen». 

Svein aksepterer svaret og drar på jobb.

LES OGSÅ: -Jeg skulle gjerne ha visst hvorfor

Tok ikke telefonen

Det er nydelig vær denne onsdagen. En varm sommerdag Katrine ikke glemmer med det første. Hun har akkurat gått ut i ferie. Senere på dagen skal hun kjøre Malin til moren. Hun skal overnatte der. Malin prøver å få tak i mormoren flere ganger, men får ikke svar. «Hun har helt sikkert bare glemt mobilen hjemme», sier Katrine da datteren begynner å mase.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer