Mistet Kjæledyr

Katten til familien Storvoll Unneberg ble borte i 2004

Men to dager før julaften i fjor ringte dyrlegen med en utrolig beskjed.

KATT VAR BORTE I 10 ÅR : Petter VI og Petter VII holder seg stort sett unna  hverandre. Her er de på fanget til Renate og sønnen Johan, som var 4 år da Petter VI forsvant. Foto: Sverre Chr. Jarild
KATT VAR BORTE I 10 ÅR : Petter VI og Petter VII holder seg stort sett unna hverandre. Her er de på fanget til Renate og sønnen Johan, som var 4 år da Petter VI forsvant. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: – Da dyrlegen ringte to dager før julaften i fjor og spurte om det var lenge siden jeg hadde sett katten min, ble jeg litt forundret. Jeg hadde jo gitt den mat tidligere på dagen og sett den på gårdsplassen, sier Renate Storvoll Unneberg fra Halden.

Helt siden hun var 19 år gammel, har hun hatt en katt i huset. Alle har de vært røde og båret navnet Petter.

Inntil dyrlegen ringte, trodde hun at det bare var den sjuende i rekken, Petter VII, som fremdeles var i live.

– Vi var nemlig sikre på at Petter VI var overkjørt på den store motorveien rett nedenfor huset.

LES OGSÅ: Hjelp, jeg har 20 hunder!

10 år på rømmen

– Men dyrlegen fortalte at de hadde klart å tyde id-nummeret i øret til Petter. I tillegg til Petter sto også romertallet VI bak navnet.

– Selv om jeg forsto at det kunne være vår savnede katt som forsvant vinteren 2004, kunne jeg likevel ikke helt tro at det var sant. Mannen min og jeg satte oss sporenstreks i bilen for å undersøke saken.

«Dette er ikke min katt», sa Renate da hun fikk se katten hos dyrlegen. Hun kjente den ikke igjen. Den var møkkete og lurvete i pelsen og kunne nesten ikke gå. Da hun likevel løftet katten opp, la den labbene opp langs halsen hennes og holdt seg fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer