Kultur & Underholdning

Kefirpannekaker med plommer og yoghurt

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen


(Ca. 16 stykker)
250g hvetemel
3 ts bakepulver
klype salt
2 egg
7,5 dl kefir/surmelk
75 g usaltet smør
ekstra smør til steking
karamelliserte plommer
lønnesirup yoghurt

Pannekaker: Smelt smøret og sett til side. Sikt mel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Bland sammen. Bland eggene lett sammen i en annen bolle og ha dem i melet sammen med kefiren og det smeltede smøret. Rør slik at alt blir blandet. Varm opp en stekepanne og ha i smør. For hver pannekake, ha i ca. 0,8 dl røre og stek ca. to minutter på hver side.
Legg pannekakene på en tallerken, og sett den i ovnen eller et annet sted de kan holde seg lune mens du steker resten, og til slutt lager du karamelliserte plommer.
Plommer: Varm opp stekepannen på høy varme. Del plommene i to og fjern steinene. Dryss sukker på de flate sidene og legg dem med denne siden ned mot pannen. La plommene ligge der til sukkeret smelter og karamelliserer seg. Et par minutter. Server pannekakene i en bunke, hvor det lagvis ligger plommer, lønnesirup og eventuelt yoghurt, hvis du ikke velger å servere det meste av den ved siden av.

Kefirpannekaker med plommer og yoghurt
Kefirpannekaker med plommer og yoghurt Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer