KENNEL: Det kan være fint for mange hunder å bo på kennel over en periode, men vær sikker på at din hund er komfortabel med det.  Foto: NTB Scanpix
KENNEL: Det kan være fint for mange hunder å bo på kennel over en periode, men vær sikker på at din hund er komfortabel med det. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sende Hund På Kennel

- Kenneler kan oppleves svært forskjellig fra hund til hund

Dette må du vurdere før du sender hunden din på kennel.

Publisert

Det nærmer seg fellesferie, og flere av oss har et familiemedlem på fire ben som må ha et sted å bo mens de tobente er på ferie. Noen har faste dyrepassere, i mens andre må ty til andre løsninger, og det er alltid litt vondt å være lenge borte fra hunden sin

LES OGSÅ: 5 matvarer som kan være livsfarlig for kjæledyr

Et alternativ for hundeeiere som ikke kan sette hunden hos en venn eller et familiemedlem er hundekennel. Men det er ikke alle hunder som er egnet til det. 

Pål Abrahamsen er dyrlege og daglig leder for Dyrlege Abrahamsen smådyrklinikk i Stavanger. Han forklarer at du som eier må ta en vurdering før du velger å sende hunden din på kennel. 

- Det er ikke alle hunder som egner seg på kennel. Noen hunder klarer ikke slappe av like lett som andre, og disse hundene kan oppleve en kennel som stressende. Andre hunder elsker nye mennesker og omgivelser, så kenneler kan oppleves svært forskjellig fra hund til hund, sier han til KK.no. 

Abrahamsen råder deg til å besøke kennelen på forhånd for å se om både du og hunden din er komfortable der. 

VIL DET BESTE FOR HUNDEN: Vi vil det beste for dyra våre, så pass på at hunden din passer til å bo på en kennel.  Foto: © Emil Pozar
VIL DET BESTE FOR HUNDEN: Vi vil det beste for dyra våre, så pass på at hunden din passer til å bo på en kennel. Foto: © Emil Pozar Vis mer

- Det er viktig å vite hvordan hunden reagerer på omgivelsene, og hvordan kennelen relaterer seg til hunden din. Det er også lurt å prate med andre som har hatt sine hunder på akkurat den kennelen. 

Han sier at det finnes hunder som har blitt svært negativt påvirket av å være på en kennel, men at det som regel går helt fint. 

Abrahamsen understreker at det er viktig at hunden er vaksinert før den blir levert til kennelen, både for hunden din, de andre hundenes og kennelens del. 

- I tillegg bør du gi hunden din en ormkur når ferien er over, fordi det kan være fare for smitte.   

LES OGSÅ: For mye menneskeliggjøring av hunden kan være skadelig 

 

Husk forsikring på hunden din

Når hunden er trygt plassert på kennelen, er det fullt forståelig hvis du blir litt bekymret over at du ikke kan passe på hunden din selv.

Og det ér grunn til å gardere seg, for uhell kan skje. Christian Geelmuyden, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring, forklarer at det ikke gjelder særlige regler for kennelopphold. 

- Forsikringen gjelder i samme omfang enten hunden er på en kennel eller et annet sted. I særlige tilfeller kan kennelinnehaveren ha et erstatningsansvar som går foran forsikringen, sier han til KK.no. 

Han forklarer at Agria anbefaler hundeeiere å ha en veterinærforsikring som omfatter kostnader til veterinærbehandling ved sykdom eller skade som skulle kunne oppstå på under et kennelopphold. 

- Ved levering av hunden bør man legge igjen opplysninger om forsikringen til kennelen, for eksempel forsikringsnummer, forsikringstakers navn, hvilken veterinær som pleier å behandle hunden og som dermed har hundens tidligere journalopplysninger. 

Geelmuyden anbefaler også å ha en kontaktperson i Norge som kennelen kan kontakte dersom noe skulle skje. 

- Det viktigste er å ha en klar avtale med kennelen slik at de kan ta hunden til veterinær uten å måtte spørre deg først. På den måten slipper man at verdifull tid går tapt i akutte tilfeller.

LES OGSÅ: Kjæledyr gjør deg både sunnere og lettere til sinns

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer