Olivenolje

Köfter på grønn sitrus-couscous

Köfter er store kjøttboller av hakket lammekjøtt, krydret med koriander, spisskum og mynte.

Publisert
Sist oppdatert





(Til 4 personer)

500 g hakket lammekjøtt
1 hakket løk
1 fedd knust hvitløk
¾ ts knust koriander
¾ ts knust spisskum
1 ss finhakket mynte
salt og pepper
1 lite egg
2 ss brødrasp
2 ss olivenolje til steking

Grønn couscous:
2 dl couscous
2 ½ dl kokende buljong
litt salt
1 ss olje
1 dl hakket persille
2 ss finhakket mynte
1 bunt finhakket vårløk
2 ss sitron- og limeskall
saften av ½ lime

Til servering:
1 pakke nanbrød

Rør sammen kjøttet med alle ingrediensene. Del i 20 biter og form til kjøttboller. Stek gylne og sprø i en stor panne med olivenolje. Rist pannen underveis, så köftene blir fine og runde. Hell couscousgrynene i en skål og hell over den kokende buljongen. La det trekke under lokk i 10–12 minutter eller til grynene har sugd opp all væsken. Rør couscousen med en gaffel (bruker du en skje, vil grynene klumpe seg sammen til en guffen masse) og smak til med de øvrige ingrediensene. Server med köftene og varmt nanbrød.

Köfter på grønn sitrus-couscous
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer