(Til 4 personer)
500 g hakket lammekjøtt
1 hakket løk
1 fedd knust hvitløk
¾ ts knust koriander
¾ ts knust spisskum
1 ss finhakket mynte
salt og pepper
1 lite egg
2 ss brødrasp
2 ss olivenolje til steking
Grønn couscous:
2 dl couscous
2 ½ dl kokende buljong
litt salt
1 ss olje
1 dl hakket persille
2 ss finhakket mynte
1 bunt finhakket vårløk
2 ss sitron- og limeskall
saften av ½ lime
Til servering:
1 pakke nanbrød
Rør sammen kjøttet med alle ingrediensene. Del i 20 biter og form til kjøttboller. Stek gylne og sprø i en stor panne med olivenolje. Rist pannen underveis, så köftene blir fine og runde. Hell couscousgrynene i en skål og hell over den kokende buljongen. La det trekke under lokk i 10–12 minutter eller til grynene har sugd opp all væsken. Rør couscousen med en gaffel (bruker du en skje, vil grynene klumpe seg sammen til en guffen masse) og smak til med de øvrige ingrediensene. Server med köftene og varmt nanbrød.
