Kjendis

Kim Bodnia: – Drikkingen kostet for mye

Sjekk hvorfor «Broen»-stjernen valgte å slutte helt å drikke alkohol for tre år siden.

STJERNEN FRA BROEN: Kim Bodnia er en av Danmarks mest kjente skuespillere. De siste ti årene har han både gått ned 43 kilo og sluttet å drikke alkohol. Foto: Sif Meincke
STJERNEN FRA BROEN: Kim Bodnia er en av Danmarks mest kjente skuespillere. De siste ti årene har han både gått ned 43 kilo og sluttet å drikke alkohol. Foto: Sif Meincke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Danske Kim Bodnia (48) slo gjennom som skuespiller med rollen i filmen «Nattevakten» i 1994, og siden da har han skapt seg et stort navn, også her i Norge.

Blant annet har han medvirket i filmer som «I Kina spiser de hunder» og «Gamle menn i nye biler».

For tiden er han likevel mest kjent for sin rolle som politietterforsker Martin Rohde, som prøver å komme seg på beina etter at sønnen er blitt drept, i den NRK-sendte suksess-serien «Broen», som er inne i sin andre sesong (vises på NRK1 mandager kl. 21.30).


Ifølge Bodnia, som også har spilt i norske filmer som «Himmelfall», «Tomme Tønner» og «Monstertorsdag», var imidlertid ikke drømmen å bli film- eller tv-stjerne.

– Jeg har aldri drømt om å bli filmstjerne, sier Bodnia i et eksklusivt intervju med KK.

LES OGSÅ: Anders W. Berthelsen om rollen i Forbrytelsen

I BROEN: Bodnia er for tiden å se i den NRK-sendte tv-suksessen "Broen". Serien sendes på mandager.  Foto: IBL Bildbyrå/All Over Press
I BROEN: Bodnia er for tiden å se i den NRK-sendte tv-suksessen "Broen". Serien sendes på mandager. Foto: IBL Bildbyrå/All Over Press Vis mer

– Jeg skulle være helt avholdende

48-åringen, som i dag bor i København med kona Rikke Louise Andersson, deres tre barn Nomi (5), Miles (7) og Charlie (9), samt sønnen Louis (19), som han har fra et tidligere forhold, hadde opprinnelig plan om å bli idrettsutøver.

Han var en talentfull sprinter, og spesialiserte seg på 100-meter. Så begynte han på gymnaset og fikk andre interesser.


– Jeg gikk på fredagskafé og drakk øl. Det fikk jeg jo ikke lov til. Som idrettsutøver skulle jeg være helt avholdende. Jeg klarte ikke å ha den ekstreme disiplinen lenger.

LES OGSÅ: Slik påvirker alkohol hukommelsen din

KK40, i salg fra fredag 4. oktober
KK40, i salg fra fredag 4. oktober Vis mer

Sluttet helt for tre år siden

30 år senere har Kim Bodnia valgt bort alkoholen fullstendig. Og forklaringen er enkel.

– Ikke at jeg noen gang har drukket alkohol til hverdags, men jeg har det genet i meg, at kommer det en flaske vodka på bordet, så må den tømmes, forteller han.

Bodnia kommer fra en russisk-polsk familie, og når man skulle ha en god drink, kom det da gjerne en helflaske vodka på bordet. Den forsvant ofte fort.

– Det er russergenet, uansett hvordan vi vrir og vender på det, og det ville jeg ikke holde på med. Så jeg sluttet helt for tre år siden. Det kostet for mye, sier han.

Les hele intervjuet med Kim Bodnia i KK 40, som er i salg fra fredag 4. oktober.

Tekst: Susse Wassmann

LES OGSÅ: Derfor velger de bort alkoholen

PÅ TV NÅ: Kim Bodnia og Sofia Helin er for tiden på skjermen i den andre sesongen av "Broen", som sendes på NRK. Foto: SVT/DR
PÅ TV NÅ: Kim Bodnia og Sofia Helin er for tiden på skjermen i den andre sesongen av "Broen", som sendes på NRK. Foto: SVT/DR Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer