Kim Wall:

- Kim var lykkelig. Fremtiden var lys

Kim Walls familie delte hjerteskjærende video med private minner.

<strong>KIM WALL:</strong> Den svenske journalisten Kim Wall ble sist sett i live da hun gikk om bord i ubåten til den danske oppfinneren Peter Madsen. Foto: NTB Scanpix
KIM WALL: Den svenske journalisten Kim Wall ble sist sett i live da hun gikk om bord i ubåten til den danske oppfinneren Peter Madsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en video som er publisert på YouTube deler familien til den drepte journalisten Kim Wall (30) flere minner i form av bilder og videosnutter - budskapet i den over fire minutter lange filmen er at de nå ønsker å la datterens minne leve videre i form av fondet «Kim Wall Memorial Fund». Se videoen nederst i saken!

- Det var aldri noe tvil. Det var så mange historier som Kim gjerne ville ha fortalt. Så mange skjebner som hun gjerne ville at verden skulle få høre om. Hennes ambisjon tok Kim til forskjellige deler av jordkloden, sier broren Tom i videoen.

- Vi vil la hennes ånd og sjel leve videre, og vi vil gjøre det gjennom Kim Wall Memorial Fund, forklarer mamma Ingrid.

<strong>DØD:</strong> Den svenske journalisten Kim Wall ble bare 30 år gammel. Nå ønsker familien at minnet av henne skal leve videre i form av Kim Wall Memorial Fund. Foto: NTB Scanpix
DØD: Den svenske journalisten Kim Wall ble bare 30 år gammel. Nå ønsker familien at minnet av henne skal leve videre i form av Kim Wall Memorial Fund. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Denne nordmannen var en av de mistenkte i den myteomspunnede Lindbergh-saken

Skulle flytte utenlands med kjæresten

Fondet skal ha som mål å hjelpe andre journalister til å få mulighet til å dele sine historier med resten av verden.

I videoen kommer det frem at Kim, som kom fra en slekt full av journalister, har vært arbeidsom og målbevisst helt siden skoledagene. Dette tok henne blant annet tatt med til Frankrike, India, Kina og Australia.

- 30 år gammel var hun på vei til å markere seg som journalist. Hun snakket mye om dette den siste sommeren vi var sammen. Etter mange år med hard jobbing og mange ofre, var hun nå klar for et nytt kapittel. Ett år i Bejing sammen med sitt livs kjærlighet. Kim var lykkelig. Fremtiden var lys. Det var ingen skyer på hennes horisont, sier broren Tom.

Men en eller annen gang mellom 10. og 11. august i år forsvant altså Kim Wall på ubåten UC3 Nautilus, bygget av Peter Madsen. Det skulle gå over 10 dager før hun ble funnet. Den 21. august fant dansk politi Walls torso (kropp uten armer, ben og hode) utenfor København. Det skulle gå nesten to måneder før politiet fant ben og hode. Les mer om det på Dagbladet.

<strong>PETER MADSEN:</strong> Her er oppfinneren Peter Madsen, som eide ubåten Kim Wall var om bord i, i samtale med politiet 11. august - kort tid etter at ubåten sank i København. Da var Kim Wall fremdeles savnet. Foto: NTB Scanpix
PETER MADSEN: Her er oppfinneren Peter Madsen, som eide ubåten Kim Wall var om bord i, i samtale med politiet 11. august - kort tid etter at ubåten sank i København. Da var Kim Wall fremdeles savnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Casey Anthony beskyldt for å ha drept datteren (2): - Jeg sover godt om natten

Madsen kom med feilaktige beskrivelser av hva som skjedde i ubåten

Dødsårsaken er foreløpig ikke fastslått, men ifølge obduksjonsrapporten stemmer ikke beskrivelsene til Madsen om at en 70 kilo tung luke, som han hevder Kim fikk i hodet, skal ha forårsaket dødsfallet.

- Det er ikke tegn på frakturer på kraniet, og det er heller ikke tegn på stump vold mot kraniet, sa visepolitiinspektør Jens Møller-Jensen den 7. oktober, ifølge Dagbladet.

I videoen som familien har sluppet forteller mamma Ingrid om en tradisjon familien har hatt de siste 30 årene. På den samme plassen uten for huset deres i Trelleborg har nemlig mamma Ingrid, pappa Joachim og søsknene Tom og Kim tatt familiebilde. Nå er det slutt på det.

- Alle disse bildene henger på veggen utenfor Kim pikerom. Det er plass til mange, mange flere bilder, men det blir ikke tatt flere bilder. Kim kommer ikke tilbake til oss, sier Ingrid Wall mot slutten av videoen.

Se videoen under:

LES OGSÅ: - Jeg er han gutten som drepte foreldrene sine, og ingen tårer eller anger har forandret på det

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer