Guide

Kinamat fra A til Å

De fleste store norske byer har asiatiske spesialforretninger. Spør deg fram hos betjeningen, og bli både vis og mett.

Publisert
Sist oppdatert
Av Cecilie KlemPok choy er en grønn kål med hvite, tykke stilker. Fås i større asiatiske orretninger. Minner om, og kan erstattes med, kinakål. En kombinasjon av kinakål og
kraftig spinat anbefales ofte.

Light soyasaus er en lett, litt transparent soyasaus. Kan erstattes med vanlig soyasaus, som Kikkoman.

Fersk ingefær - kan etter hvert oppdrives i de fleste matbutikker. Selv billigkjedene har det.

Glassnudler kalles også for vermicelli. Lagd av bønner, ikke ris eller hvete som andre nudler. Det er viktig at de ikke kokes, men bløtlegges 20-30 minutter i glohett vann før de så vidt kokes ferdig (2-5 minutter avhengig av tykkelse og merke).

Tapioca er en form for stivelse (ikke ulikt produkter av maismel) som lages av roten til den tropiske planten cassava, også kalt yuca.

Sesamsmør er smør av ristede sesamfrø. Likner fint peanøttsmør, men smaken er litt skarpere.

Kinesisk sennep finnes i sterke og svakere varianter. Lages av pulver som fås kjøpt i asiatiske butikker. Kan erstattes med 1 del tørr Coleman's sennep (sterk)
blandet med 1 del vann, eventuelt tilsatt litt riseddik.

Tørket sopp finnes det flere typer av i asiatiske butikker og etter hvert også i velassorterte matbutikker. Felles for dem er at de må legges i bløt før bruk. Shiitakesopp er den mest brukte.

Østerssaus er lagd av kokte østers, tilsatt flere ulike smaksstoffer. Smaker ikke sjømat, men er kraftig, aromatisk og minner litt om fyldig, tykk soyasaus.

Sesamfrøolje er lagd av sesamfrø. Olje med en fyldig, sterk og nøttete smak. Brukes i dressinger og en sjelden gang til steking. Brukes med omhu og ikke for mye av gangen.

Kinesisk gressløk er tykkere, med mer løksmak enn den norske, og med små blomster på toppen. Veldig godt og veldig dekorativt. Fås i asiatiske spesialforretninger.

Lammekjøtt, tørket sopp, vårløk, litt kinesisk gressløk og pok hoy.
Velg, vrak og kok.
Lammekjøtt, tørket sopp, vårløk, litt kinesisk gressløk og pok hoy. Velg, vrak og kok. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer