Kultur

Kinohøsten i gang

Høsten er kinotid - her er anbefalingene.

Kinohøsten i gang
Publisert
Sist oppdatert
Når regnet strømmer og kveldene blir mørkere og mørkere, er det få ting som passer bedre enn en kinotur. Utover høsten kommer det en rekke spennende filmer, og allerede neste uke er det klart for et gjensyn med en av våre absolutte favoritter, Pedro Almodóvar.Mens vi venter på Almodóvars Å vende tilbake (Volver), lar vi oss gjerne lokke av disse filmkaramellene.Norske Uro er allerede bejublet, både hjemme og ute. Historien om Hans Petter, en grenseovertråkkende politimann i Uro-patruljen i Oslo, er en filmatisk knyttneve som nyter godt av solide skuespillere og en regissør som vet å bygge spenning og samle tråder. Årets beste norske så langt!I en verden som fortsatt er sterkt preget av terrorfrykt og paranoia etter 11. september, er det ikke overraskende at noen lager film om angrepet som førte til tvillingtårnenes fall. United 93 er filmen om det ene kaprede flyet, det som ikke nådde terrormålet, men styrte i et jorde etter at passasjerene overmannet kaprerne. Filmen er hjerteskjærende og en svært sterk opplevelse.Er du i humør for underholdning av det lettere slaget, kan raske biler, båter og kvinnfolk i Miami Vice være noe for deg. 80-tallsheltene er tilbake i moderne utgave, og er en film for deg som liker et tett avgrenset actionplott som tar svingene på to hjul og kun låner minimalt med tid til hjerte/smerte/måneskinn-problematikk.For de mer romantisk anlagte, kan The Break-Up være en påminnelse om hvor galt det kan gå når to hjerter vikles inn i hverandre. Jennifer Aniston og Vince Vaugh har hovedrollene i denne dramakomedien om et forhold som har gått til helvetet. Ingen livsendrende og viktig film dette, men mer enn godkjent lettbent underholdning med hint av tyngde her og der.LES MER HER: Alt om film

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer