Shabana Rehman:

- Kjære Shabana, for meg er du uerstattelig

Tok farvel med Shabana Rehman i Oslo rådhus til stående applaus.

SHABANA REHMAN: Venn og kollega Zaid Ali taler i begravelsen til Shabana Rehman som gravlegges fra Oslo rådhus tirsdag i en humanistisk seremoni. Regjeringen besluttet å hedre samfunnsdebattanten, frihetsforkjemperen og komikeren Shabana Rehman med gravferd på statens bekostning. FOTO: NTB
SHABANA REHMAN: Venn og kollega Zaid Ali taler i begravelsen til Shabana Rehman som gravlegges fra Oslo rådhus tirsdag i en humanistisk seremoni. Regjeringen besluttet å hedre samfunnsdebattanten, frihetsforkjemperen og komikeren Shabana Rehman med gravferd på statens bekostning. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter elleve måneders kamp, måtte samfunnsdebattant og komiker Shabana Rehman gi tapt mot bukspyttkjertelkreft 29. desember 2022.

Hun ble bare 46 år, men til tross for at hun ikke ble noen gammel kvinne, har hun og arbeidet hennes gjort seg bemerket blant mange.

Shabana Rehman er den første personen med innvandrerbakgrunn som får begravelse på statens regning i Norge.

Derfor var blant annet Erna Solberg, stortingspresident Masud Gharahkhani, kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og kronprins Haakon blant de mange oppmøtte.

Takk

Tidligere kulturminister, Abid Raja, sa på vei inn til seremonien til VG at hun var en raus dame med et stort hjerte.

Også Oslo kommune ønsket å markere Rehmans liv. Blant et hav av blomster, lå en vakker krans med tilhørende minneord på sløyfen:

«Takk for din modige og tydelige stemmeDu har gjort Oslo til en rausere og mer inkluderende by.Oslo kommune v/ordfører Marianne Borgenog byrådsleder Raymond Johansen.»

- Hun snakket ikke om døden, hun snakket om livet, sa Christian Lomsdalen, styreleder i Human-Etisk Forbund, gravferdstaler og åpner av seremonien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer