«Lothepus camping»

Kjæresten om Lothepus: - Han er rene fløtepusen

Randi Sørum (42) forteller om hvordan hun møtte Leif Einar Lothe (52), og hva hun falt for.

LOTHEPUS OG KJÆRESTEN: - Han fanget interessen min, og jeg ble raskt betatt, sier Randi Sørum. Foto: Christian Roth Christensen
LOTHEPUS OG KJÆRESTEN: - Han fanget interessen min, og jeg ble raskt betatt, sier Randi Sørum. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert

Randi Sørum (42) var på Hardanger hotel i Odda, da en mann satt og sang på noen gamle viser. Hun la raskt merke til han, og hun falt pladask for måten han formidlet visene på. Mannen viste seg å være Leif Einar Lothe (52), best kjent som Lothepus.

- Han fanget interessen min, og jeg ble raskt betatt.

Broren til Randi kjente Leif Einar, og de havnet rundt samme bord. De ble sittende og prate i flere timer, og fra den dagen holdt de kontakten. Dette er rundt 15 år siden.

- Leif Einar er en blid og fin fyr. Han gjør mye ut av seg – han var ikke vanskelig å legge merke til, sier hun muntert.

- Tok det lang tid før dere ble et offisielt par?

- Det tok noen måneder. Kanskje et helt år. Jeg husker ikke helt, for å være ærlig, sier Randi, og ler godt.

En god pappa

Randi har vokst opp i Skare, en liten bygd oppi fjellet, 20 minutter fra Odda. Nå bor hun i et stort hus i Odda, sammen med Leif Einar. Begge to har tre barn fra tidligere forhold. Barna er 28, 23, 21, 19, 18 og 15 år gamle. Nå er det kun yngstemann som fortsatt bor hjemme.

- Det ble veldig stille da alle flyttet ut, spesielt ettersom vi bor i et så stort hus. Vi får holde ekstra godt på minstemann, sier hun.

FAMILIEN: Leif Einar og Randi med alle barna. Dette er fra 2017. Foto: Tor Lindseth
FAMILIEN: Leif Einar og Randi med alle barna. Dette er fra 2017. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Hvordan er Leif Einar som pappa?

- Han er en kjempeflink pappa – med både bonusbarna og sine egne. Han er grei og omtenksom, skryter Randi.

Selv om paret stort sett alltid har mye på gang, er begge to glade i late dager på sofaen, med film og serier.

- Vi liker å være hjemme, og ha litt fred og ro. Men vi er veldig sosiale begge to, så vi er ofte ute for å møte venner.

Ble gjenkjent over alt

Leif Einar ble for alvor kjent da han deltok i Farmen kjendis i 2017. Noen kjente til han fra «Fjorden Cowboys», men plutselig visste hele Norge hvem han var.

- Det var som dag og natt – det var kjemperart. Det var ganske uvant at han ble gjenkjent over alt, men det har gått fint. Det er sikkert fordi vi er glade i folk begge to, og vi har ikke vanskeligheter med å snakke med fremmede, forteller Randi.

Leif Einar har tidligere fått en del kritikk for sine uttalelser og gammeldagse holdninger – blant annet fordi han mener at oppgaver som matlaging og klesvask, er kvinnfolkarbeid.

- Leif Einar sier ting som de er. Han er en ganske tøff type, som ikke holder tilbake meningene sine.

BLE BRÅTT KJENDIS: Randi forteller at det var veldig rart da Leif Einar plutselig ble gjenkjent over alt. Foto: Privat
BLE BRÅTT KJENDIS: Randi forteller at det var veldig rart da Leif Einar plutselig ble gjenkjent over alt. Foto: Privat Vis mer

- Han kan ikke husarbeid

- Hvordan er arbeidsfordelingen hjemme?

- Leif Einar kan ikke husarbeid. Han liker helst at jeg legger frem klærne han skal ha på seg, sier Randi med en liten latter.

- Jeg vet at det ikke er bra – jeg har nok skjemt han bort litt, så jeg kan takke meg selv. Men han er flink til å gjøre ting ute – han er bedre på det enn husarbeid, så det er like greit. Jeg orker ikke å mase om det – det er helt meningsløst, fortsetter hun, smålig oppgitt.

- Hva gjør han for å veie opp for manglende innsats i hjemmet?

- Han er veldig til stede, og bidrar på mange andre måter. Han fikser alt som må fikses – om oppvaskmaskinen ryker, tar det ikke lang tid før han fikser det.

Har aldri gjort noe romantisk

- Har Leif Einar en myk side?

- Ja, han har en myk side. Han er egentlig rene fløtepusen, sier Randi med en liten latter.

EN MYK SIDE: Ifølge Randi, er Lothepus en myk mann på innsiden. Foto: Privat
EN MYK SIDE: Ifølge Randi, er Lothepus en myk mann på innsiden. Foto: Privat Vis mer

Men romantisk, det er han ikke, skal vi tro Randi. På spørsmål om han har gjort noe romantisk noen gang, tenker hun en god stund.

- Nei, det kan jeg ikke huske. Det har heller ikke kommet noe frieri. Jeg pleier å tulle om det med venner, og sende noen stikk til han, men det er ikke noe jeg stresser med. Vi har det veldig fint akkurat som vi har det, sier hun med et smil.

Uventet jobb

Da Randi og Leif Einar ble et par, jobbet hun som frisør. Det gjør hun ikke lenger – nå jobber hun som campingvert.

- Jeg hadde aldri trodd at det var noe jeg skulle gjøre. Jeg ble litt kastet ut i det. Men jeg tror aldri at jeg har hatt en så kjekk jobb før. Prosjektene vi holder på med nå er veldig spennende – vi har en campingplass på kaia, ved parkeringsområdet, og så bygger vi en kjempestor campingplass litt lengre opp.

Leif Einar bestemte seg nemlig for å lage «Norges råeste campingplass».

- Hva tenkte du da han fortalte om ideen?

- Jeg var ikke gira i det hele tatt. Men jeg begynner å bli vant til at han kommer med rare ideer til nye prosjekter, og som regel jatter jeg med og håper at det går over. Men dette gikk ikke over, sier hun med en latter.

«Lothepus camping» har premiere 18. april. Randi er en av dem som er med i serien.

- Det går veldig fint, selv om jeg trives best i bakgrunnen. Jeg trenger ikke å være med hele tiden kjenner jeg. Men det er fint at Leif Einar står i front og tar støyten.

CAMPING-PROSJEKT: Lothepus har laget en egen campingplass, og Randi er med. Foto: Eivind Senneset, TV 2
CAMPING-PROSJEKT: Lothepus har laget en egen campingplass, og Randi er med. Foto: Eivind Senneset, TV 2 Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer