Maiken Blom

Kjæresten til Cengiz:
- Jeg fikk drapstrusler fra tenåringer

Maiken Blom og Cengiz Al møttes da de var 16 år. Utfordringene sto i kø i starten av forholdet.

MAIKEN BLOM: Maiken Blom har vært sammen med Cengiz Al fra de var 16 år gamle. I dag er de forlovet og har en sønn. Foto: Ida Bergersen
MAIKEN BLOM: Maiken Blom har vært sammen med Cengiz Al fra de var 16 år gamle. I dag er de forlovet og har en sønn. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Veiene svinger seg oppover, og man kan tydelig se at det er et relativt nytt boligstrøk vi skal til. Solen skinner, og fargene på bladene viser at høsten fra sin aller beste side.

KK er på vei for å besøke Maiken Blom og Cengiz Al, i hjemmet deres i Lier.

En smilende Maiken kommer KK i møte i garasjen under bygget, og vi tar heisen opp til leiligheten deres. Det er ett år siden de flyttet inn i den splitter nye leiligheten, men lukten av nybygg ligger i gangene fortsatt.

Stuen er lys og luftig, med store vinduer som slipper inn rikelig med dagslys.

Maiken byr på en kopp kaffe, men understreker at den muligens er litt for sterk, da Cengiz alltid lager veldig sterk kaffe.

- Det ser ut til at dere har det veldig fint her, da?

- Ja, det er kjempefint her. Men jeg savner Oslo, da, innrømmer Maiken, som også kan fortelle at de er i tenkeboksen om hvorvidt de skal flytte tilbake til hovedstaden eller ikke.

FLYTTEPLANER: Maiken og Cengiz bodde i Oslo i tre-fire år, og hun innrømmer at hun savner bylivet. Foto: Ida Bergersen
FLYTTEPLANER: Maiken og Cengiz bodde i Oslo i tre-fire år, og hun innrømmer at hun savner bylivet. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Ung mor

Maiken og Cengiz er bare 24 år gamle, men de har vært sammen fra de var 16 år, er forlovet, og har en liten sønn, Noor, som snart er to år gammel.

- Har du hatt et ønske om å være en ung mor?

- Nei, egentlig ikke. Men jeg elsker barn, og har alltid hatt en drøm om å bli mamma. Så da vi fant ut at jeg var gravid, var det ikke noe annet alternativ.

Bortsett fra mye kvalme første trimester, opplevde Maiken graviditeten som veldig fin. I motsetning til mange andre, elsket hun å være gravid. Tidvis savner hun magen, og å kjenne de små sparkene. Selve fødselen ble også en god opplevelse.

- Å bli mamma var helt magisk – livet blir jo snudd på hodet over natta. Man kommer inn som to, og går ut som tre. Jeg tenkte at det må være helt fantastisk å være med folk på den opplevelsen – å se nybakte foreldre, og hvor forelsket de er i barnet.

Det var nettopp denne opplevelsen som fikk Maiken til å innse at hun ønsket å bli jordmor. Nå er hun i gang med sitt andre år på sykepleierstudiet, og når hun er ferdig med det, starter jordmorutdanningen.

- Det er ganske heftig å begynne på det som småbarnsmor?

- Ja, det er jo det. Jeg begynte å studere psykologi etter videregående, men det føltes ikke helt riktig. Det var etter at jeg fikk Noor, at jeg forsto at det var jordmor jeg virkelig ønsket å bli. Det er et langt løp, men jeg vil heller gjøre noe jeg brenner for og har lyst til, enn å gjøre noe jeg trives med sånn halvveis.

Sa først nei til «Skal vi danse»

Cengiz imponerer stort i «Skal vi danse all stars» om dagen, men da han fikk forespørselen sa han først nei.

- Jeg hadde landet et annet prosjekt jeg holder på med nå, samtidig som Skal vi danse, derfor var jeg usikker på om alt kom til å gå opp. Det andre prosjektet skulle ha vært ferdig nå, men vi er ennå ikke i mål, derfor er det ekstremt hektisk, forteller han.

- Det skal vel bli godt å bli ferdig?

- Både ja og nei. Jeg liker hektiske dager ekstremt godt, men jeg må få tid til å være hjemme også. Likevel er jeg veldig glad for at jeg fikk muligheten til å bli med på Skal vi danse igjen i år.

Uvurderlig hjelp

For at hverdagen skal gå opp, er paret helt avhengig av å få hjelp. Foreldrene til Cengiz bor i nabolaget, og Maiken forteller at de aldri hadde klart seg uten dem denne høsten.

- Cengiz er opptatt store deler av dagen, med opptak og trening. Jeg er i praksis på Ullevål sykehus, og de dagene jeg jobber kveldsvakt stepper foreldrene til Cengiz inn og henter i barnehagen. Det hender at han kommer fra nattopptak, og må dra rett til barnehagen og levere Noor.

- Er det problematisk at han er med på så mye?

- Nei, ikke foreløpig. Vi visste at denne høsten kom til å bli hektisk, og vi pratet nøye igjennom hvilke utfordringer vi ville møte på, og hvordan vi skulle klare oss best mulig. Cengiz var veldig opptatt av det. Det er tre veldig hektiske måneder, og så lenge vi er innstilt på at det er midlertidig, går det bra. Men jeg gleder meg til å få han hjem igjen.

- Du må være ganske raus?

Maiken smiler beskjedent.

- Det er hyggelig at du sier det. Jeg sa til Cengiz at dersom du kjenner at du har lyst, får vi det til. Jeg unner ham det, og vil ikke være bremsen.

STØTTENDE KJÆRESTE: Maiken ønsker at Cengiz skal få leve ut drømmen sin, selv om det byr på svært hektiske perioder. Foto: Ida Bergersen
STØTTENDE KJÆRESTE: Maiken ønsker at Cengiz skal få leve ut drømmen sin, selv om det byr på svært hektiske perioder. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Møttes gjennom dansen

Og det var dansen som førte Maiken og Cengiz sammen. Vi skrur tiden tilbake til den første gangen Maiken og Cengiz møttes, i 2014. Maiken har holdt på med dans fra hun var fire år gammel, og hun var med i en dansegruppe tilknyttet et studio i Drammen. Dansegruppen besto av bare jenter, men plutselig skulle fire gutter bli med.

- Mange av jentene syntes at det var veldig stas, men jeg brydde meg ikke så mye om det. Jeg var mest opptatt av skole og trening, og hadde ikke noen interesse av å få meg kjæreste, sier Maiken, mens hun smiler litt lurt og legger til:

- Men han overbeviste meg til slutt.

- Hvordan klarte han det?

Maiken tenker seg om litt.

- Godt spørsmål. Jeg tror bare at jeg falt for ham, fordi vi hadde det veldig gøy sammen. Han var min første forelskelse, men jeg må jo ærlig innrømme at jeg ikke trodde vi skulle være sammen for alltid. Men jeg er veldig glad for at vi fortsatt er sammen.

Så tidlig for seg en fremtid med Maiken

- Hvorfor falt du for Maiken, Cengiz?

- Det er så mye. Hun var en veldig sjenert jente, som ikke gjorde så mye ut av seg. Hun forsvant litt i mengden, og jeg tenkte at det er en fin type jente. Hun var så oppriktig søt og god, med bollekinn, og det digga jeg. Men det var personligheten jeg virkelig falt for. Hun er så omsorgsfull.

Cengiz merket tidlig at dette var en jente han kunne se for seg en fremtid med. De har hatt flere tøffe perioder i forholdet, men for han har det aldri vært noen andre alternativer.

- Jeg vet at det ikke finnes noe bedre enn henne – det er ikke vits i å tenke på noe annet, sier Cengiz.

- Enten vokser man fra hverandre, eller så vokser man sammen. Det som er fint med å ha vokst sammen på den måten, er at det føles veldig trygt. Vi kjenner hverandre ut og inn, og det er veldig fint, forteller Maiken.

Tenkte: Hvem er jeg uten Cengiz?

Til tross for at forholdet er bunnsolid i dag, har paret stått i mange utfordringer. Spesielt i tenårene, hvor de også hadde noen pauser.

- Det er en tid hvor man prøver å finne ut av hvem man er. Jeg husker at jeg tenkte: Hvem er jeg uten Cengiz? Hadde jeg klart meg uten han? Jeg følte at jeg var veldig avhengig av han en periode, og det var så trygt å lene seg på han. Kanskje hadde jeg hatt godt av å være bare Maiken?

Skam-perioden var utfordrende

Det Maiken husker som den vanskeligste perioden, var da TV-serien «Skam» virkelig tok av. Første sesong kom i 2015, mens Cengiz var mest sentral i fjerde og siste sesong, som karakteren Yousef.

- Vi hadde vært litt av og på den perioden, så jeg var ikke helt trygg på ham på den tiden. Og så eksploderte det jo rundt Skam, det skjedde omtrent over natten. Livet hans ble snudd opp ned, og det påvirket oss rundt ham også.

Maiken husker at de skulle handle på IKEA en dag, men det var umulig å komme seg igjennom fordi folk stoppet Cengiz og skulle ta bilder med ham hele tiden.

- Jeg tenkte at han bare måtte sette seg i bilen, slik at jeg kunne ta meg av handlingen så vi ble ferdige med det. Jeg lurte på om det var sånn livet skulle være – om vi aldri kunne gå ute blant folk lenger. Jeg ble jo aldri stoppet alene – kun da jeg var med han.

Fikk drapstrusler

Skam skapte et voldsomt engasjement blant fansen, og enkelte levde seg litt for mye inn i serien. Maiken fikk en haug av meldinger hver eneste dag, fra ulike folk.

- For mange ble Skam så virkelig, at de ikke klarte å skille serien fra virkeligheten, og det forstår jeg. Jeg fikk så mange meldinger fra tenåringer som mente at jeg var den eneste som sto mellom at Yousef og Sana skulle bli et par på ordentlig. Jeg fikk meldinger om at folk skulle finne meg og ta meg, i tillegg til flere drapstrusler, sier hun.

Selv om Maiken innerst inne visste at disse meldingene kom fra tenåringer, syntes hun at det var veldig ubehagelig.

- Jeg var jo bare 17-18 år selv, og jeg lot det gå veldig innpå meg. Jeg var ganske usikker på den tiden.

Cengiz fikk også meldinger fra folk hver eneste dag, men han forteller at han klarte å la være å tenke så mye på det.

- Maiken leste alt, og tok seg nær av det. Jeg følte at jeg dro henne inn i ting hun egentlig ikke burde vært innblandet i. Nå vet vi at det bare var tomme trusler, men det var tungt i den perioden, sier han.

Det var ingen andre

Selv om det dukket opp utfordringer, og tvilen kom snikende, fant Maiken og Cengiz alltid tilbake til hverandre.

- Jeg innså at jeg ikke ville være med noen andre enn han, sier hun.

- Cengiz, var du noen gang i tvil om at det skulle være dere to?

- Nei. Vi hadde våre utfordringer, men når man klarer å fikse det, og lærer seg å forstå hverandres tankemønster, går det seg til.

- En veldig fin pappa

Når Maiken får spørsmål om hvilke egenskaper hun setter mest pris på hos Cengiz, trenger hun ikke lang betenkningstid:

- Først og fremst at han veldig omsorgsfull. Han er opptatt av at alle rundt seg skal ha det bra – for da har han det bra. Han har mye humor og energi, og er veldig leken – spesielt som pappa, noe som er en stor fordel. Jeg synes ikke det er så gøy å kjøre den samme lekebilen opp og ned et teppe i to timer, men det synes han, sier Maiken, og ler godt, før hun fortsetter:

- Cengiz kan nesten bli irritert når de bygger Lego, fordi Noor ødelegger. Han blir så engasjert! Han er en veldig fin pappa.

Tanker om flere barn

- Har dere lyst på flere barn?

- Jeg har veldig lyst på flere barn. Cengiz vil ha tre barn, fordi han har to søsken selv. Det høres ut som et fint antall, men først må vi prøve to og se hvordan det går. Og vi skal ikke få et nytt barn med det første, om vi er så heldige og kan få det – jeg vil bli litt mer ferdig med skolen først, forklarer Maiken.

Maiken har selv en søster som er to år yngre, og de er veldig nære hverandre.

- Jeg vil at Noor skal få et søsken, da jeg vet hvor mye glede man kan få av det. Både Cengiz og jeg er veldig familiekjære, og er glade i å tilbringe tid med familiene våre.

Nervøs for å møte svigerfamilien

På grunn av kulturelle og religiøse forskjeller, forteller Maiken at hun var litt spent på det første møtet med Cengiz’ foreldre.

- Jeg var nok litt nervøs i starten. Jeg har hørt forskjellige ting, og det er mange fordommer ute og går. Alt som er ukjent, er litt skummelt på et vis.

Likevel gikk møtet over all forventning. Maiken forteller at hun ble tatt imot med åpne armer – hun har alltid følt seg velkommen.

- De endret synet mitt med én gang. Familien hans er fra Tyrkia, og de er generelt et mye varmere folkeslag enn nordmenn. De klemmer og viser hverandre så mye kjærlighet, og det er så fint. Dette ønsker jeg å videreføre til mine barn.

- Veldig stolt

Maiken følger spent med på hver «Skal vi danse-sending», enten hun er i salen eller hjemme med sønnen. Hun syntes det var stas sist han var med, men denne gangen koser hun seg enda mer.

- Det er så høyt nivå, og Cengiz er så heldig som har fått mulighet til å bli en enda bedre danser. Jeg vet at han koser seg veldig med dans – han er en kreativ sjel som får mye glede av å bruke den siden av seg selv. Og han overgår seg selv hver eneste sending. Jeg er veldig, veldig stolt.

STOLT KJÆRESTE: Maiken støtter og heier på Cengiz, og koser seg mye med å se på Skal vi danse. Foto: Ida Bergersen
STOLT KJÆRESTE: Maiken støtter og heier på Cengiz, og koser seg mye med å se på Skal vi danse. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer