Kultur

Kjærlig hilsen Paris

18 kortfilmer fra Paris feirer byen og kjærligheten.

Kjærlig hilsen Paris
Publisert
Sist oppdatertParis je t'aime

 • Regi: Oliver Assayas, Coen-brødrene, Alfonso Cuarón, Alexander Payne, Tom Tykwer, Gus van Sant, Gurinder Chadha, Isabel Coixet, Wes Craven, Gérard Depardieu, Walter Salles med flere

 • Med: Natalie Portman, Gena Rowlands, Juliette Binoche, Maggie Gyllenhaal, Steve Buscemi, Bob Hoskins, Marianne Faithfull, Emily Mortimer, Nick Nolte, Elijah Wood med flere

 • Sjanger: Kortfilm - drama, komedie, skrekk med mer.

  Karakter: kkkkkk

 • Her er en filmatisk godtepose til filmelskere og frankofile: I Paris je t’aime har 21 filmskapere fått boltre seg - resultatet er 18 kortfilmer som får deg til å falle pladask for romantikkens hovedstad.

  Wes Craven, Coen-brødrene, Tom Tykwer, Alexander Payne, Gus van Sant, Frédéric Auburtin og Gérard Depardieu er blant filmskaperne som har fått tildelt hver sin bydel og fem minutter, med oppdraget å fortelle sin historie fra Paris. Selv om enkelte historier er svakere enn andre, sitter man igjen med et smil om munnen og et brennende ønske om å sette seg på første fly sørover.

  Blant høydepunktene er Coen-brødrenes turistguide til Paris, hvor Steve Buscemi smertelig får erfare at øyekontakt med fremmede på t-banen langt fra er en god idé. Å se Cassavettes-favorittene Ben Gazzara og Gena Rowlands gjenforent på lerretet er også en fryd, og historien de forteller, om gammel kjærlighet og bånd som slites over, er rørende og stor filmkunst. Hevede øyebryn, svake smil og et vink med hånden brukes av de to veteranene til å fortelle mer på fem minutter enn flere ferskinger klarer på halvannen time.

  De 18 kortfilmene har stor spennvidde, vi får alt fra hjerteknusende melankoli og tragedie, via vampyrdrama og politisk film til slapstickkomedie. Mot slutten føles det litt som om vi har vært innom livets alle viktige områder, og det er ingen dårlig attest.

  At man i tillegg får en rekke glitrende skuespillere servert på ett brett - Miranda Richardson, Elijah Wood, Willem Dafoe, Gena Rowlands, Juliette Binoche, Fanny Ardant, Bob Hoskins, Maggie Gyllenhaal og Rufus Sewell for å nevne noen - bidrar til at Paris je t'aime blir en samling filmer du ikke bør gå glipp av. Vær forberedt på stiv kjeve etter mye smiling, samt en nærmest ukontrollert lengsel etter å vandre gatelangs i Paris.

  LES OGSÅ:
 • Platt og glatt Devil wears Prada
 • Fantastisk Almodovar: Å vende tilbake
 • Middels Marias menn

 • Sterkt om pedofili i Sønner
 • Kjærlig hilsen Paris
  Kjærlig hilsen Paris
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer