Kjærligheten er sterkere enn sykdommen

Hun giftet seg da hun var 19 år, fikk to barn og ble en suksessrik forretningskvinne. Men på en løpetur i 2010 falt Marie. Så begynte hun å falle oftere.

UNGDOMSKJÆRESTER: Marie og Sven-Erik har vært sammen siden ungdommen. I 2010 fikk Marie konstatert at hun har en genetisk muskel- og nervesykdom med mange tilhørende komplikasjoner. Foto: Fredrik Steen
UNGDOMSKJÆRESTER: Marie og Sven-Erik har vært sammen siden ungdommen. I 2010 fikk Marie konstatert at hun har en genetisk muskel- og nervesykdom med mange tilhørende komplikasjoner. Foto: Fredrik Steen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Bare to år etter at Marie Hav Lundkvist (69) fikk vite at hun har en genetisk nerve- og muskelsykdom, ble hun avhengig av rullestol.

– Jeg føler at jeg har fått mer enn det som er tatt ifra meg, sier Marie. Som fortsatt er gift med ungdomskjæresten sin, Sven-Erik.

Sven-Erik Lundkvist (73) har nettopp trillet rullestolen med sin kone inn i restauranten på Frognerseteren i Oslo. Her er det hvite duker og glass på stett. De store vinduene slipper lyset inn.

– Slekten min, både på mors og fars side, kommer fra Tjøme og Nøtterøy, og det går helt tilbake til 1450. Jeg vokste opp med mine herlige foreldre og tre rampete brødre i Oslo, men vi var på Tjøme så ofte vi kunne, forteller Marie.

Spennende karriere

Sven-Erik kommer opprinnelig fra Örebro i Sverige. Han er i dag pensjonert musiker og musikkpedagog.

Paret er bare på besøk i Oslo. De bor i Lysekil i Sverige – også det et sommerparadis. De har to barn, sju barnebarn, og et oldebarn på seks måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer